Bouwt Ajax ongeslagen thuisreeks verder uit tegen AZ?

bouwt-ajax-ongeslagen-thuisreeks-verder-uit-tegen-az
bouwt-ajax-ongeslagen-thuisreeks-verder-uit-tegen-az

Socials

De laatste trainer die op bezoek in de ArenA wist te winnen, staat nu onder contract bij Ajax. Erik ten Hag zegevierde op 5 november 2017 met FC Utrecht op Amsterdamse bodem. De Ajacieden bleven vervolgens 15 duels in competitieverband ongeslagen (W13-G2).

Het is overigens al even geleden dat Ajax een thuiswedstrijd in de Eredivisie speelde, 22 dagen. Op 15 september werd FC Groningen met 3-0 verslagen. Nadien volgde nog wel een thuiswedstrijd voor de Champions League tegen AEK Athene (3-0) en uitduels met PSV (3-0), Te Werve (0-7), Fortuna Sittard (0-2) en Bayern M√ľnchen (1-1).

Balans tegen traditionele top 3
AZ timmert de laatste jaren flink aan de weg, maar toch is er een terugkerend gespreksonderwerp en euvel rondom topwedstrijden: de balans tegen de traditionele top 3. De laatste jaren trekt AZ vaak aan het kortste eind.

De Alkmaarders wonnen op 5 februari 2015 bij Ajax (0-1), maar verloren nadien 9 keer op bezoek bij Ajax, Feyenoord en PSV. Overall (uit en thuis) won AZ maar 1 van zijn laatste 21 competitieduels met clubs uit de traditionele top 3 (W1-G2-V18).

Bij AZ zitten de nodige personen met een verleden bij Ajax. Neem bijvoorbeeld coach John van den Brom, die tussen 1993 en 1995 voor Ajax speelde. De oogst in die (korte) periode met 2 landstitels en 1 Champions League mocht er zijn. Later was Van den Brom in diverse functies betrokken in de jeugdopleiding van Ajax.

Van Jong Ajax naar AZ
Bij AZ spelen sinds dit seizoen Vince Gino Dekker, Mauro Savastano en Leon Bergsma. Het drietal werd vorig seizoen met Jong Ajax kampioen van de toenmalige Jupiler League. Bergsma mocht als captain zelfs de schaal in ontvangst nemen.

Over schalen gesproken. Ricardo van Rhijn won er 3 met Ajax 1. De verdediger kwam tot 117 duels en 4 doelpunten in de hoofdmacht. De Leidenaar is nu bezig aan zijn 2e seizoen in Alkmaar. Zijn huidige ploeggenoot, doelman Marco Bizot, speelde in de jeugdopleiding van Ajax, maar nooit in het eerste elftal.

Lees ook
: Ajacieden richten pijlen op AZ
Bekijk ook:
Blind: 'Er wordt iets van ons verwacht zondag'

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl