Braziliaan 'Tore' nieuwe eSporter van Ajax

braziliaan-tore-nieuwe-esporter-van-ajax
braziliaan-tore-nieuwe-esporter-van-ajax

Socials

Nummer 2 van de wereld op de PlayStation 4
Ajax’ nieuwste aanwinst heeft zijn school afgerond en woont samen met zijn familie in de buurt van Sao Paolo. Hij focust zich fulltime op het spelen van FIFA: "Mijn eerste FIFA was FIFA 07. In het begin speelde ik dit voor de lol met m’n vrienden, maar toen ik merkte dat ik vrij eenvoudig won ben ik steeds competitiever gaan spelen. In 2016 ben ik mee gaan doen aan online toernooien in Brazilië die ik toen meerdere malen won. Mijn eerste grote evenement dit seizoen was de FUT Champions Cup 1 in Boekarest, waar ik 2e van de wereld op de PlayStation 4 ben geworden."

De professionele manier waarop Ajax met eSports omgaat en het positieve gevoel dat de club Tore gaf maakte de keuze makkelijk: "Ajax pakt eSports erg professioneel aan, dat vertaalt zich bijvoorbeeld naar een technische staf om de eSporters te begeleiden. Samen met mijn management Bundled, dat dit samen met Ajax heeft gerealiseerd, en het team hoop ik mooie resultaten te halen dit seizoen. Het maakt me trots dat ik voor een club mag spelen met zo’n rijke geschiedenis. Ajax is heel groot in Brazilië."

De lat ligt hoog

Teammanager van Ajax eSports Absalom Warkor is enthousiast over de jongste aanwinst: "Tore is op dit moment de beste Braziliaanse PS4-speler en behoort tot de beste spelers ter wereld. Feit is dat hij nog jong is en er veel rek zit in zijn talent. Samen met hem gaan we aan de slag om steeds beter te worden, de lat ligt hoog."

Absalom: "De wereld van eSports gaat erg snel, waarin spelers steeds wisselend presteren. Als je op zoek bent naar een speler houd je er een aantal in de gaten en kijk je naar verschillende aspecten. Tore past in onze ogen perfect, zowel als zeer talentvolle PS4-speler met bewezen resultaten, maar ook qua persoonlijkheid. Samen met zijn coaches gaan we de komende periode met Tore aan de slag, bijvoorbeeld met Engelse les. Hij moet zich zo snel mogelijk thuis voelen. Daar starten we vanaf maandag in Florida mee."

'Eén van de grote EA-evenementen winnen
'
Tore heeft ondanks zijn jonge leeftijd grote ambities voor zijn 1e seizoen: "Ik wil een van de grote EA-evenementen winnen en me kwalificeren voor de FIFA eWorld Cup.” Tore is in ieder geval goed op weg door zich tot nu toe voor 3 van de 4 FUT Champions Cups te kwalificeren. Zijn volgende grote toernooi is de FUT Champions Cup 4, waar hij net zoals Dani en Joey gaat strijden om de titel en punten voor de wereldranglijst.

Lees ook: Ajax lanceert Ajax Gaming Acadamy

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl