Dest: 'Jeugdteams van Benfica zijn heel sterk'

dest-jeugdteams-van-benfica-zijn-heel-sterk
dest-jeugdteams-van-benfica-zijn-heel-sterk

Socials

Vanmiddag staat het UEFA Youth League-duel met Benfica O19 op het programma. Wat verwacht je van de wedstrijd?
''Ik verwacht een heel zware wedstrijd. De jeugdteams van Benfica zijn heel sterk en we moeten extra scherp zijn om de winst te pakken. Want dat is ons doel: 3 punten. We willen eerste in de poule eindigen. Het is tof dat de wedstrijd is uitverkocht, want dat is nog niet voorgekomen dit seizoen. Een uitverkochte wedstrijd is een goede ervaring voor ons.''

'Ik hoop voor dreiging te zorgen, misschien een goal of een assist te maken'

Ideaal scenario voor straks?
"Dat we scherp beginnen en in het 1e kwartier 1 of 2 goals maken... Daarna moeten we zorgen dat we een clean sheet houden. Persoonlijk hoop ik dat ik voor dreiging kan zorgen en misschien een goal of een assist kan maken. Ik verwacht dat ik voorin sta."

Hoe ging vrijdag je debuut bij Jong Ajax en hoe zie je je perspectief bij Ajax momenteel?
“Het ging redelijk goed, vooral het aanvallende gedeelte liep prima. Op verdedigend vlak moet ik op de cruciale momenten scherper zijn. Dat is een leerpunt. Verder heeft Ajax een goed plan met me. Het gaat steeds beter en ik verwacht, wanneer ik zo doorga, dat het snel kan gaan. Maar je weet het niet, we gaan het zien.”

Wat vind je van de positiewisseling van rechtsback naar linksvoor?
“Rechtsback is nog steeds mijn beste positie. Aan de andere kant, voor mijn ontwikkeling is het wel goed dat ik voorin sta. Op deze plek leer ik sneller te handelen en het helpt me een moderne back te worden. Ik heb weliswaar nog een lange weg te gaan en ik moet nog veel groeien, maar ik heb wel de potentie om Ajax 1 te halen. Terugkomend op de positie voorin, ik wil gewoon spelen. Zolang ik minuten maak vind ik het goed.”

Debut boys. ⤵️ pic.twitter.com/C2f9NmKpkZ

— AFC Ajax (@AFCAjax) 15 oktober 2018

Binnenkort ga je met VS O20 naar de Concacaf Cup. Allereerst, wat houdt dit toernooi precies in?
“Het is eigenlijk een beetje hetzelfde als een EK, maar dan in een bepaald gedeelte van Amerika. We spelen tegen een paar landen, en ik moet eerlijk zijn; het zijn niet de beste landen. Vanaf de halve finales tref je sterkere tegenstanders zoals Mexico. Dat is een goed team en onze grootste rivaal. Het doel is om de laatste 4 te bereiken, want dan kwalificeren we ons voor het WK O20 in Polen volgend jaar. Het liefst winnen we die Concacaf Cup volgende maand, we zijn ook titelhouder dus er wordt iets verwacht.”

Heb je er zin in?
“Ik heb er ontzettend veel zin in. Het is leuk om minuten te maken voor mijn land. Daarnaast vind ik het super belangrijk om me internationaal te laten zien. Op dat niveau gaat het iets sneller en het voelt, om heel eerlijk te zijn, zelfs een klein beetje anders. We hebben een aantal uitstekende spelers, maar het is wel belangrijk dat ze er ook allemaal zijn. Want volgens mij wordt niet iedereen vrijgegeven door zijn club.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Had a great week with the fam in Atlanta! ����

Een bericht gedeeld door Sergiño Dest (@sgd_2) op 30 Jul 2017 om 7:50 (PDT)

Hoe schat je je eigen kansen in wat betreft speelminuten?
“Daar ben ik positief over, de afgelopen wedstrijden heb ik telkens in de basis gestaan en ging het prima. Daarnaast verwacht ik veel minuten te maken en belangrijk te zijn voor het team. Qua positie maakt het mij niet uit, het ligt eraan waar het team me nodig heeft. Op de rechtsbackpositie probeer ik zoveel mogelijk aanvallende acties te maken en gevaarlijk te zijn. Mocht ik niet in de basis en we staan achter, dan kan ik ook als aanvaller fungeren. Met mijn snelle acties kan ik dan iets forceren.”

Timothy Weah, oud-ploeggenoot, speelt daar ook. Hoe is het om hem weer te zien?
“Ten eerste ben ik blij dat ik hem altijd zie als ik daar ben. Bij zijn club Paris Saint-Germain maakt hij veel minuten, hierdoor speelt hij de laatste tijd veel bij de hoofdmacht van de VS en niet bij ons. Eerlijk gezegd denk ik niet dat hij erbij is volgende maand, maar mochten we het WK halen dan wel. Desondanks heb ik het samenspelen met Timothy altijd fantastisch gevonden.”

Lees ook: Liveblog Ajax - Benfica: vanavond in uittenue
Bekijk ook:
Highlights Jong Ajax - RKC Waalwijk

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl