Dirksen: 'Ik wilde keeper worden maar had te veel energie'

dirksen-ik-wilde-keeper-worden-maar-had-te-veel-energie
dirksen-ik-wilde-keeper-worden-maar-had-te-veel-energie

Socials

Ha Julius, hoe bevalt de overstap tot dusver? 
"Zeer goed! Ik had vorig seizoen de kans om naar Ajax of Feyenoord te gaan. Maar voor mij was het al heel snel duidelijk dat ik naar Ajax wilde. Toen het rond was overheerste er dan ook een gevoel van trots en blijheid. Bij PEC heb ik ontzettend veel geleerd, maar hier kan ik nog beter worden. Het reizen is ook veranderd maar is geen enkel probleem. Ik woon bij mijn ouders in Hoevelaken, daar word ik elke dag opgehaald door de taxi. Samen met teamgenoot Alen Karahasanovic, die bij mij in de buurt woont, reis ik op en neer. Op woensdag moet ik naar het Caland Lyceum in Amsterdam en ga ik met het openbaar vervoer."

'Mijn vader en opa waren allebei keeper'

Speel je je hele leven al achterin?
"Bij SC Hoevelaken ben ik begonnen als middenvelder. In de jeugd van FC Twente stond ik zelfs linksbuiten en de eerste jaren bij PEC was ik ā€˜nummer 10ā€™. In de onder 14 werd ik een linie naar achteren geschoven en daar ben ik blijven staan. Daar ben ik blij mee, want ik heb graag het spel voor me zodat ik kan aansturen. Als verdediger neem ik graag het initiatief, heb ik een goede passing en kan ik prima koppen."

Heb je nog familie die actief is geweest in de voetbalwereld?
"Mijn vader heeft een aantal jaar bij FC Utrecht gekeept maar is noodgedwongen gestopt door aanhoudende knieproblemen. Ook mijn opa is keeper geweest, bij de top van de amateurs. Zelf wilde ik toen ik klein was ook keeper worden. Helaas mocht dat niet omdat ik veel te veel energie had, zeiden mijn ouders."

'Ik voelde het belang van mijn doelpunt'

Met Ajax O16 staan jullie nu 2e met 11 punten uit 5 wedstrijden. Afgelopen zaterdag werd Feyenoord in Rotterdam met 0-3 verslagen, met 1 treffer van jou. Ben je tevreden?
"In de voorbereiding hebben we een aantal wedstrijden verloren. Als team waren we nog erg zoekende, maar inmiddels loopt het best lekker. Zaterdag scoorde ik inderdaad tegen Feyenoord, en ondanks dat ik hier pas net zit voelde ik wel het belang van mijn doelpunt. Ik merk aan de jongens en aan mezelf dat dit soort wedstrijden gewonnen moeten worden. Over mijn eigen prestaties tot nu toe ben ik tevreden, ik speel veel en heb mijn draai gevonden. Zaterdag is nummer 7 FC Volendam de tegenstander. Als we het spel van de afgelopen weken doorzetten, hard werken en de kansen afmaken dan heb ik er alle vertrouwen in."

Tot slot, wat zijn je doelstellingen voor dit seizoen?
"Allereerst wil ik veel minuten maken en mij optimaal ontwikkelen bij Ajax. Mijn eerste doel is om volgend jaar de overstap te maken naar Ajax O17. Het uiteindelijke doel is natuurlijk Ajax 1. Maar ik ben net hier en ga niet te ver vooruit kijken."

Ajax O16 ā€“ FC Volendam O16 wordt zaterdag vanaf 12:00 uur gespeeld op de Toekomst.

Lees ook: Een nacht vol wonderen in Valencia
Bekijk ook:
Special: Ajax Vrouwen in Praag

Tekst & Beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl