Eredivisie kijkt uit naar terugkeer Tadic en Blind

eredivisie-kijkt-uit-naar-terugkeer-tadic-en-blind
eredivisie-kijkt-uit-naar-terugkeer-tadic-en-blind

Socials

Nederlaag en nipte zege
Ook vorig seizoen speelde Ajax de 1e wedstrijd tegen Heracles. Maar toen in Almelo en dat ging niet zoals gehoopt en verwacht.... Er werd met 2-1 verloren.

Thuis verliep het wel goed. Ajax boekte een meer dan verdiende zege op Heracles. Het duel eindigde ondanks een groot overwicht slechts in 1-0, dankzij een doelpunt van David Neres.

Veldverdedeling in duels met Heracles
In duels met Heracles bevindt de bal zich meestal op de helft van de Almelose formatie. Zie hieronder de heatmaps van de wedstrijden tussen beide ploegen in 2017-2018.

Tadic z'n rentree in de Eredivisie
Voor Dusan Tadic wordt zaterdag het eerste weerzien met de Eredivisie sinds 3 mei 2014. Toen speelde hij met FC Twente 2-2 gelijk tegen PEC Zwolle en maakte hij (voorlopig) zijn laatste Eredivisiegoal. Ook tegen Heracles liet hij zich gelden in zijn laatste jaar in Nederland. Zowel in Almelo (0-3-zege) als in Enschede (3-1-zege) gaf hij een assist en scoorde hij uit een penalty.

Laatste titel bij Heracles
Ook Daley Blind keert terug in de nationale competitie. Zijn laatste 4 volle seizoenen in de Eredivisie (2011-2014) eindigden voor Blind met de kampioensschaal. De laatste titel werd uit bij Heracles veiliggesteld. Met Blind als aanvoerder speelde Ajax op 27 april 2014 1-1 gelijk in Almelo: voldoende voor de 4e titel op rij.

Blind begon overigens nog wel met Ajax aan Eredivisieseizoen 2014-2015, maar voor het sluiten van de transfermarkt maakte hij de overstap naar Manchester United. Zijn laatste wedstrijd in de Nederlandse competitie speelde hij 24 augustus 2014 tegen PSV. In de ArenA verloor Ajax met 1-3.

37e Ajax - Heracles
Dit wordt de 37e Ajax - Heracles. In 32 vorige edities hield Ajax punten over aan de wedstrijd; 26x winst, 6x gelijkspel. In 4 gevallen verloren de Amsterdammers. De meest recente keer was de seizoensouverture van vorig seizoen, 2-1. Wil je alles nog even op een rijtje? Check onderstaande video.

Lees ook: Basisplaats Donny van de Beek tegen Heracles

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst, Jasper Ruhé, Gerard van Hees

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl