Huntelaar: 'Nu sterker dan toen ik 24 was'

huntelaar-nu-sterker-dan-toen-ik-24-was
huntelaar-nu-sterker-dan-toen-ik-24-was

Socials

250 competitiegoals
Zo was zijn 1e doelpunt van de avond de 250e competitiegoal voor hem (Eredivisie, Eerste Divisie, Liga, Serie A en Bundesliga opgeteld). Voor die 1e moest hij nog wel in conclaaf met Dusan Tadic, die ook wel oren naar het nemen van de strafschop had. “Ik was vrij zeker dat-ie erin zou gaan. Dat zei ik tegen hem. We stonden allebei op de lijst en moesten in goed overleg bekijken wie hem zou nemen. Ik heb niet gebruikt dat ik de 250e kon maken. We hadden het erover en het was goed.”

Evenaring Marco van Basten
Met zijn 2e goal van de avond evenaarde Huntelaar Marco van Basten met 128 Eredivisiedoelpunten. Ook niet misselijk. Maar wat doet ‘m meer? “Het is allebei leuk natuurlijk, maar je wilt altijd meer. Het is nog niet afgelopen!”

35-jarige Huntelaar beter dan de 24-jarige
Ook de feitenregen is niet over. Want Huntelaar scoorde in zijn laatste 3 opeenvolgende Eredivisieduels 2 keer. Dat hijzelf de laatste Ajacied was die daarin slaagde, wist hij niet. Toen was Huntelaar 24 jaar, nu 35. Dat scheelt behoorlijk: “Ik voel me niet oud, gewoon lekker. Natuurlijk ben ik wel ouder geworden, maar ik denk dat ik nu zelfs beter en sterker ben. Meer inhoud heb dan toen. Qua herstel heb ik misschien een dagje langer nodig. Maar als je daar goed op let, is het geen probleem.”

Mooie voorbode
Maar het is nog niet alles. Want slechts 1 keer scoorde Huntelaar meer dan 4 keer in de eerste 5 duels van een Eredivisie-seizoen: 7 voor Ajax in 2007/2008. Huntelaar werd toen topscorer van de Eredivisie met 33 goals.

"Een mooie voorbode”, grijnsde de Hunter veelbetekenend. “Maar het is te ver vooruit. Ik probeer elke keer zoveel mogelijk energie in de wedstrijd te leggen, te winnen, te scoren en belangrijk te zijn voor de ploeg. Wat er uiteindelijk uitkomt, zie ik daarna wel. Je moet niet te ver vooruitkijken, want dan word je misschien té gretig. Dan lukt het juist niet. Je moet gefocust zijn op het moment.”

Topscorerlijst
Op dit moment staat Huntelaar samen met Abdenasser El Khayati van ADO Den Haag bovenaan op de topscorerslijst. “Dat moeten we maar zo houden hè?"

Lees ook: Eenvoudige zege in aanloop op AEK Athene

Tekst: Ajax.nl/Monique Janse
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl