Jong Ajax opnieuw ten onder op vreemde bodem

jong-ajax-opnieuw-ten-onder-op-vreemde-bodem
jong-ajax-opnieuw-ten-onder-op-vreemde-bodem

Socials

Nadat Quinten Timber 18 dagen geleden zijn debuut maakte bij Jong Ajax op het middenveld, was het deze vrijdag de beurt aan zijn tweelingbroer Jurriën. In de verdediging stond hij rechtsback naast Dean Solomons. Zij konden niet voorkomen dat Cambuur al in de 6e minuut op voorsprong kwam. Doelman Dominik Kotarski kopte de bal uit zijn eigen strafschopgebied maar die kwam bij Justin Mathieu. Zijn afstandsschot was gelijk raak, 1-0.

Sterke periode Mous
Nadat de thuisploeg een dot van een kans op 2-0 onbenut liet, kwam Jong Ajax beter in de wedstrijd. Kansen waren er onder andere voor Sven Botman, Ryan Gravenberch, Dani de Wit en Danilo Pereira maar oud-Ajacied Xavier Mous hield zijn doel schoon. Toen hij het nakijken had op een schot van Dennis Johnsen stond de lat Amsterdams succes in de weg.

35. #JongAjax zit in een goede fase! Schoten van Danilo, Gravenberch & Johnsen worden gekeerd.

Door deze man staat de 1-1 nog niet op het scorebord...⤵️#camjaj pic.twitter.com/NTmwnbJWNE

— AFC Ajax (@AFCAjax) 2 november 2018

Rood Botman en 2-0
Ook aan de tweede helft begon Jong Ajax slecht. Al in de 7e minuut na rust kreeg Sven Botman zijn 2e gele kaart en kon dus inrukken. Mathieu zette zich achter de bal bij de toegekende strafschop en kende geen genade, 2-0. Maar de doelpuntenmaker haalde zelf het einde ook niet. Mathieu kreeg na een tackle voor de 2e keer deze wedstrijd een gele kaart en kon vertrekken.

Invaller Lang scoort aansluitingstreffer
Ajax produceerde in de 77e minuut de aansluitingstreffer. Een prachtige steekbal van Ryan Gravenberch bereikte invaller Noa Lang, die met een fraai stiftje Mous eindelijk wél op de knieën kreeg, 2-1.

Met in de slotfase aanvaller Kaj Sierhuis voor Solomons in de ploeg, probeerde Jong Ajax er alles aan te doen nog een resultaat te behalen in Leeuwarden. Er ontspon zich een chaotische slotfase met kleine kansen maar geen goals. Zo verloor Jong Ajax opnieuw op vreemde bodem. De laatste (en enige) overwinning buitenshuis dateert zodoende van 10 september toen er bij Jong AZ werd gewonnen.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; J. Timber, Solomons (79. Sierhuis), Botman, Kemper; Ekkelenkamp, Gravenberch, De Wit (63. Lang); Kühn (63. Jensen), Pereira, Johnsen

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl