Jong Ajax vloert koploper Sparta

jong-ajax-vloert-koploper-sparta
jong-ajax-vloert-koploper-sparta

Socials

Jong Ajax sloot de 1e competitiehelft af tegen koploper Sparta Rotterdam. Precies 10 punten was het verschil voor de aftrap tussen de huidige club van trainer Michael Reiziger en zijn vorige club. Ook zijn assistent Winston Bogarde begon zijn carrière bij Sparta en zo waren er wel meer oud-voetballers aanwezig met een verleden bij beide clubs, zoals bijvoorbeeld Danny Blind en Nourdin Boukhari.

Met zeer veel aanvallende spelers in de basis leek het strijdplan duidelijk: aanvallen. Zo geschiedde: Kaj Sierhuis was in de 8e minuut al bijna succesvol met een venijnig schot waarin doelman Kortsmit zich bijna verslikte. Een minuut later was Vaclav Cerny dicht bij de openingstreffer, maar zijn inzet ging naast. En het schot van Kaj Sierhuis in de 13e minuut had meer succes verdiend dan via de bovenkant van de paal over te gaan.

De Wit opent score
In de 20e minuut kwam Jong Ajax op een verdiende voorsprong. Dani de Wit haalde van ruim 20 meter uit en schoot prachtig raak, 1-0. Jong Ajax kreeg voor rust nog aardige kansen om de score te verdubbelen, maar zowel Cerny als Sierhuis was niet doortastend genoeg. 

Pas 5 minuten voor rust kwam Sparta echt gevaarlijk in de buurt van Kotarski. De Kroatische keeper redde heldhaftig, maar raakte wel aangeslagen toen er bovenop zijn hand werd gestaan.

Kotarski had zoveel last van zijn hand dat hij naar het ziekenhuis moest in plaats van terug te keren op het veld. Voor hem kwam Stan van Bladeren.

75. JA! Vaclav Cerny zet #JongAjax op 2-0!

De buitenspeler trekt naar binnen en haalt uitstekend uit met zijn linkerbeen!#jajspa pic.twitter.com/xfB6kd8gNc

— AFC Ajax (@AFCAjax) 21 december 2018

Cerny scoort 2-0
Sparta liet zich meer gelden in de 2e helft en was via Veldwijk (naast) ook dicht bij de gelijkmaker. Jong Ajax kreeg echter de beste kansen. Maar Cerny wachtte te lang, Bijleveld vond Kortsmit op zijn weg, Lang ging voor eigen succes in plaats van terug te trekken op Sierhuis en Gravenberch zocht het doel te hoog. Gelukkig ging de oude voetbalwet dat de goal dan aan de andere kant valt, niet op. Want een kwartier voor tijd was het wél raak voor de thuisploeg. Cerny trok naar binnen en schoot netjes raak, 2-0.

Zo won Jong Ajax de laatste wedstrijd van 2018. De competitie wordt op zondag 13 januari hervat met de thuiswedstrijd tegen Jong PSV.

Jong Ajax: Kotarski (46. Van Bladeren); Dest, J. Timber, Botman, Kemper; De Wit (81. Matusiwa) Gravenberch, Ekkelenkamp (34. Bijleveld); Cerny, Sierhuis, Lang.

Lees ook: Ben jij het nieuwste Ajax-talent


Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl