Kim ‘Kogel’ Mourmans wil meer dan 200 procent geven

kim-kogel-mourmans-wil-meer-dan-200-procent-geven
kim-kogel-mourmans-wil-meer-dan-200-procent-geven

Socials

"Vorig seizoen raakte ik geblesseerd aan mijn rug en werd mijn contract bij PSV niet verlengd", vertelt de 23-jarige Limburgse, die vanwege haar harde schot ‘Kim Kogel’ wordt genoemd. “Toen Ajax me belde, heb ik die kans met 2 handen aangegrepen. Als je bij een club zoals Ajax met alle faciliteiten mag revalideren is dat heel mooi. Het was niet zeker of ik überhaupt nog kon voetballen. Nu, ruim een halfjaar later, sta ik gelukkig weer zonder pijntjes op het veld."

'In de ochtend ga ik met de fiets of scooter naar Kika of Vanity en dan vertrekken we samen richting de Toekomst'

Mourmans trainde lang individueel, maar vond toch snel haar draai bij Ajax. "Ik werd overal meteen bij betrokken en kreeg heel veel steun tijdens mijn revalidatie. Van mijn medespelers, maar ook van de trainers en fysiotherapeuten. Dat was superfijn, ik voelde me meteen onderdeel van het team. Ik heb het heel erg naar mijn zin. Ik woon nog wel in Brabant. 's Ochtends ga ik met de fiets of scooter naar Kika of Vanity en dan vertrekken we samen richting de Toekomst. Heel gezellig."

3 titels in België Kim Mourmans begon op 6-jarige leeftijd met voetballen bij SCG Gronsveld. Vervolgens ging ze naar VV Eijsden, waar ze gescout werd door Standard Luik. In België veroverde ze 3 landstitels met Luik. Voordat ze in 2018 naar Ajax kwam, speelde ze 3 seizoenen bij PSV. Naast het voetbal rondde ze afgelopen zomer de studie Facility Management af.

In de bekerwedstrijd tegen VV Bavel, waarin Ajax een recordzege van 0-13 noteerde, maakte de verdedigende middenvelder haar langverwachte rentree. 20 minuten voor tijd viel ze in. “Het doel was om na de winterstop in actie te kunnen komen. En meteen in de 1e officiële wedstrijd van het jaar, maakte ik mijn debuut. Fantastisch, dit was het moment waar ik zo lang naartoe had gewerkt."

'Meer dan 200 procent geven'
Met de Ajax Vrouwen speelt Mourmans vrijdagavond op de Toekomst tegen haar oude team. Natuurlijk is er nog niets bekend over de opstelling, maar ze is gebrand op een goed resultaat. "Ik wil meer dan 200 procent geven. Ik wil laten zien dat er nog niets verloren is en dat wij nog mee doen in de titelstrijd.”

Lieve fans,

Ontmoet: Kim Mourmans 🌟
Debutant van vandaag 👍#bavaja pic.twitter.com/k1h6AhaHfF

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 27 januari 2019

Het verschil is momenteel 12 punten, maar na de komende speelronde beginnen de play-offs en worden de punten gehalveerd. “PSV heeft het tot nu toe gewoon beter gedaan dan wij. Toch hebben we alles nog in eigen hand. Zo moeten we daar naar kijken."

Bekijk ook: Highlights Achilles '29 - Ajax Vrouwen

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl