Llansana na blessures: 'Heb geleerd slimmer te spelen'

llansana-na-blessures-heb-geleerd-slimmer-te-spelen
llansana-na-blessures-heb-geleerd-slimmer-te-spelen

Socials

Zaterdag spelen jullie de mini-Klassieker op bezoek in Rotterdam bij Feyenoord O19. Wat verwacht je?
"Ik denk dat het een harde wedstrijd wordt die wij gaan winnen. We moeten snel scoren en Feyenoord kapot spelen zodat het geen vechtwedstrijd wordt. Dat is wat zij willen. De wedstrijden in Rotterdam vind ik altijd leuk, ik hou er wel van als het publiek een beetje tegen me is."

Je bent eindelijk weer fit, hoe was die periode rondom je blessures?
"Verschrikkelijk, mentaal zat ik er op sommige momenten echt doorheen. Inmiddels voel ik me enorm fit en heb ik nergens last meer van. Terugkijkend op die tijd; het was een klote periode, maar ik ben er wel mentaal sterker van geworden. Ik heb geleerd dat je af en toe slimmer moet spelen.”

'Aardige statistieken in Youth League: 1 gespeeld, 1 doelpunt. Het was een droomdebuut voor mij'

Afgelopen week heb je je Youth League-debuut gemaakt in de uitwedstrijd bij AEK. Mooi moment?
"Jazeker! Het is het allerhoogste podium in onze leeftijdscategorie. Bij het moment van invallen was ik wel enorm trots op mezelf. Daarnaast scoorde ik ook nog, normaal gesproken maak ik geen doelpunten. Nu heb ik bij de Youth League aardige statistieken; 1 gespeeld, 1 doelpunt. Het was een droomdebuut voor mij."

Enric Llansana ����
1st game, 1st goal @UEFAYouthLeague! ✔️#AjaxO19 #UYL #aekaja pic.twitter.com/dnW30LvILU

— AFC Ajax (@AFCAjax) 27 november 2018

Je hebt een Spaanse vader, ooit overwogen om voor het Spaanse nationale elftal te kiezen?
"Ik ben inderdaad in Spanje geboren, mijn vader is Spaans en mijn moeder is Nederlands. Na de scheiding van mijn ouders ben ik met mijn moeder naar Nederland gegaan, al is het contact met mijn vader heel goed. In Spanje voetbalde ik bij een amateurclub, eenmaal in Nederland bij VPV Purmersteijn. In de D2 maakte ik de overstap naar Ajax. De Spaanse bond is nooit bij mij gekomen. Mijn doel is dan ook om wereldkampioen te worden met het Nederlands elftal"

Tot slot, wat ben je voor speler?
"Een slimme speler met een goede pass, daarnaast hou ik van het Spaanse tiki-taka voetbal, dat zit toch in mijn bloed. Sergio Busquests van FC Barcelona is mijn voorbeeld. Het lijkt me mooi om ooit in Spanje bij FC Barcelona te spelen. Via Ajax 1 naar Barça om vervolgens weer af te sluiten in Amsterdam, dat is mijn ideale route. Dit seizoen wil ik graag mijn debuut maken bij Jong Ajax en basisspeler worden tijdens de Youth League."

Lees ook: Programma jeugd: 2 mini-Klassiekers

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl