Ongeslagen Ajax maakt jacht op ploeg van 1997-1998

ongeslagen-ajax-maakt-jacht-op-ploeg-van-1997-1998-
ongeslagen-ajax-maakt-jacht-op-ploeg-van-1997-1998-

Socials

Ongeslagen Ajax maakt jacht op prestatie uit 1997-1998
Ajax kan met vertrouwen uitkijken naar zaterdag. De ploeg van Erik ten Hag verloor geen van zijn 10 duels in alle competities dit seizoen. De laatste keer dat Ajax ongeslagen bleef in zijn eerste 11 duels van een seizoen was in 1997-1998. Toen bleven Morten Olsen en co 16 duels zonder nederlaag.

Vooral in de Johan Cruijff ArenA zijn de Ajacieden bijna niet te verslaan. Resultaat: 14 Eredivisieduels ongeslagen. Nota bene Erik ten Hag was de laatste coach die een uitzege boekte in Amsterdam. Het was de huidige Ajacied Zakaria Labyad die FC Utrecht met 2 treffers een 1-2-zege bracht. 

Tadic on fire vs Groningen
Voor Dusan Tadic heeft de wedstrijd een bijzonder tintje. De Serviër maakte voor FC Groningen zijn Eredivisiedebuut tijdens een ontmoeting met Ajax (2-2) op 8 augustus 2010. Hij speelde uiteindelijk 68 Eredivisieduels voor FC Groningen, waarin hij 14 keer scoorde. 

Tadic werd na zijn overstap naar FC Twente een echte plaaggeest voor zijn voormalige club. Hij scoorde in al zijn 4 Eredivisiewedstrijden tegen FC Groningen (5 goals). Tegen geen enkele tegenstander scoorde hij vaker in de Eredivisie. 

Als Tadic zaterdag scoort is het voor de 4e keer op rij dat hij trefzeker is in de Eredivisie. De laatste Ajacied die dat lukte was Arek Milik. Hij was in 2016 maar liefst 6 duels achter elkaar trefzeker.

Oude bekenden in Amsterdam: Cassierra en Zeefuik
Voor Mateo Cassierra en Deyovaisio Zeefuik betekent het duel in Amsterdam een weerzien met vele oude bekenden. Cassierra is door Ajax verhuurd aan FC Groningen. Zeefuik, vorig seizoen ook verhuurd, verruilde Amsterdam afgelopen zomer definitief voor het Hoge Noorden.

De ploeg van Danny Buijs kende een moeizaam begin van de competitie. Wedstrijden tegen Vitesse (5-1), Willem II (0-1) en PEC Zwolle (0-1) gingen verloren. Alleen op bezoek bij De Graafschap werd met 0-1 gewonnen.

Laatste zege Groningen op Ajax 23 duels geleden
Het laatste puntenverlies van Ajax tegen FC Groningen is 11 jaar geleden, op 2 september 2007 (2-2) om precies te zijn. De laatste nederlaag dateert zelfs van 3 mei 1994. Ajax was 2 dagen daarvoor kampioen geworden en verloor met 0-2. Deze nederlaag is inmiddels 23 onderlinge duels geleden. 

Sinds die wedstrijd is Ajax in eigen huis 22 Eredivisiewedstrijden op rij ongeslagen tegen FC Groningen. De langst lopende reeks van de Amsterdammers tegen een huidig Eredivisieteam.

Lees ook: Tagliafico sluit aan: Ajax klaar voor Groningen
Bekijk ook:
History in goals: #AJAGRO

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl