Oranje Leeuwinnen plaatsen zich voor WK! 

oranje-leeuwinnen-plaatsen-zich-voor-wk-
oranje-leeuwinnen-plaatsen-zich-voor-wk-

Socials

Na 8 minuten spelen moest het tactische plan van de Oranje Vrouwen al aangepast worden. Verdediger Anouk Dekker verloor de bal, trok aan de noodrem en moest het ontgelden. Zij kreeg een rode kaart. Coach Sarina Wiegman greep direct in en bracht voormalig Ajacied Merel van Dongen voor Jill Roord. Het leek een lastige avond te worden in Schaffhausen.

In @KikavanEs we trust! ����#zwined https://t.co/CGHuxjTOe0

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 13 november 2018

Niets bleek minder waar: Oranje herstelde zich knap en kreeg zelfs de grootste kans van de 1e helft. Shanice van de Sanden kon vrij op doel schieten, maar de rappe aanvaller stuitte op de Zwitserse doelvrouw. Het resulteerde in een veilige 0-0-ruststand.

Miedema doet het!
Het was 10 minuten na de theepauze wel raak voor de bezoekers. Vivianne Miedema speelde zich met een fraaie sleepbeweging vrij en prikte de bal subtiel in de lange hoek. De goaltjesdief en alle teamgenoten sprongen een gat in de lucht. Het belangrijke uitdoelpunt was binnen! Ook na de gelijkmaker van Coumba Sow (1-1) was er totaal geen reden tot paniek.

Het eindsignaal zorgde voor groot feest bij de Oranje Leeuwinnen. Voor de 2e keer in de geschiedenis mogen zij hun kunsten op het belangrijkste mondiale eindtoernooi laten zien. Het WK-ticket is binnen!

Goooood night, fans! ��

Tap ‘❤️’ om onze Leeuwinnen te feliciteren! ��#zwined pic.twitter.com/SZ5VmLuAGB

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 13 november 2018

Lees ook: Oranje Leeuwinnen zetten grote stap richting WK
Bekijk ook:
Ajax goes USA | For the future

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl