Rijkhoff droomt van winnende goal bij debuut

rijkhoff-droomt-van-winnende-goal-bij-debuut-
rijkhoff-droomt-van-winnende-goal-bij-debuut-

Socials

Jullie beleven een wisselvallig seizoen met 21 punten uit 11 wedstrijden. Al staat koploper Vitesse O15 maar 1 punt voor. Hoe vind je het gaan tot nu toe?
"Precies wat je zegt, het is wisselvallig, en we gaan niet altijd goed met de kansen om. Al maken we de laatste weken als team wel stappen. De nederlagen tegen PSV en AZ lagen vooral aan de scherpte. Ik merk dat de trainingen feller zijn en dat we als team beter voor de dag komen tijdens wedstrijden. Afgelopen zaterdag speelden we als nummer 2 tegen nummer 1 Vitesse O15. We moesten winnen, dat deden we ook. Komende zaterdag tegen AZ hebben we iets goed te maken, we verloren eerder met 2-0. Als we scherp beginnen ben ik ervan overtuigd dat we winnen."

'Ik raakte de bal veel beter dan ik had verwacht'

Afgelopen zaterdag wonnen jullie met 2-4 bij nummer 1 Vitesse door 3 doelpunten van jou. Vooral de 3e was prachtig. Omschrijf die goal eens.
"Het stond 2-2 na rust en ik moest de aftrap nemen. Onze keeper Charlie Setford riep dat hun doelman ver voor zijn goal stond. In de hoop dat de keeper bleef staan deed ik alsof ik naar onze rechtsbuiten ging spelen. Hij bleef staan en ik raakte de bal veel beter dan ik had verwacht. Het was een heerlijk gevoel. De laatste tijd loer ik er vaker op, maar of 't nog eens gaat lukken weet ik niet. Als de ruimte er is ga ik het opnieuw proberen."

'Kick off second half'

Don't do it…
Don't do it…
Don't do it…
Don't do it…

Rijkhoff scores… 😱#TalentTuesday #ABNAMRO pic.twitter.com/ncPYQyWKsr

— AFC Ajax (@AFCAjax) 20 november 2018

Het filmpje werd geplaatst op social media. Kreeg je veel reacties?
"Ja, ik heb veel leuke reacties en likes gekregen. De leukste reactie was dat iemand zei dat wanneer hij zo’n goal tegen zou krijgen, direct van het veld zou lopen en gaan douchen. Of het mijn mooiste goal is? Ik denk het wel."

Hoe omschrijf je jezelf als spits?
"Een beweeglijke spits met een goede loopactie. Ik heb een neusje voor de goal, ben sterk aan de bal en ik heb een goed overzicht. De laatste jaren ben ik sterker en sneller geworden. Misschien wel door mijn kortere kapsel, haha! Vroeger had ik ontzettend lange haren. Ik dacht er al een tijdje aan om het eraf te halen, en dus heb ik het er in april maar afgeknipt."

Met wie ga je veel om binnen Ajax?
"Het meeste met Gabriel Misehouy, we spelen al bijna de gehele jeugd samen. Nu zijn we ook allebei doorgeschoven naar O15. Op mijn 4e ging ik naar de F’jes van FC Purmerend en 3 jaar later naar Ajax. Samen met mijn ouders woon ik nog steeds in Purmerend en word ik tegenwoordig opgehaald door een busje."

'Binnen Ajax is Kasper Dolberg mijn voorbeeld'

Je werd enkele jaren geleden op een jeugdtoernooi vergeleken met Kasper Dolberg. Wat vind je van deze vergelijking?
"Op het moment dat ik dat filmpje zag had ik pas door wat ze zeiden. Normaal kijk ik alleen naar de beelden en luister ik niet naar het commentaar. Ik vond het wel grappig om te horen, binnen Ajax is hij ook mijn voorbeeld. Daarbuiten kijk ik veel naar Cristiano Ronaldo omdat hij ook vaker in de spits speelt de laatste tijd."

Wat zijn je toekomstdoelen?
“Ik ben dit seizoen doorgeschoven naar O15 maar wil snel hogerop. Meedoen bij oudere teams en mezelf verbeteren staan centraal voor de komende jaren. En dan het liefst zo jong mogelijk debuteren in Ajax 1. Mijn droom? Tijdens mijn debuutwedstrijd invallen met een gelijke stand, en dan de winnende maken."

Lees ook: Programma jeugd: Ajax O17 live op Youtube
Bekijk ook: History in Goals: #NACAJA

Tekst & Beelden: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl