SJAAK SWART 80: carrièreboek nu te koop, zaterdag presentatie

sjaak-swart-80-carriereboek-nu-te-koop-zaterdag-presentatie-
sjaak-swart-80-carriereboek-nu-te-koop-zaterdag-presentatie-

Socials

Presentatie bij Scheltema met Mister Ajax & Friends
Freek de Jonge overhandigt Sjaak op zaterdag 7 juli bij boekhandel Scheltema het 1e exemplaar van de limited edition-uitvoering van SJAAK SWART 80. Sjaak en zijn vrienden Bennie Muller, Frank de Boer, Frank Rijkaard en John Heitinga zijn (onder voorbehoud) bij de presentatie aanwezig. Het officiële programma begint om 16:00 uur. Scheltema zit aan het Rokin 9 in Amsterdam. 

Signeersessie Ajax Fanshop Kalverstraat
Daarnaast signeert Mister Ajax zijn carrièreboek op zaterdag 14 juli tussen 12:00 en 14:00 uur bij de Ajax Fanshop Kalverstraat!

Bestel SJAAK SWART 80'De echtste rechtsbuiten'
Mister Ajax mag dan al 45 jaar met voetballerspensioen zijn, hij is nog net zo fanatiek clubman als in zijn gloriejaren op het veld. Volgens de legendarische voetbalschrijver wijlen Nico Scheepmaker was hij 'de echtste rechtsbuiten' die Nederland ooit had.

Sjakie was de lieveling van het publiek
Sjaak Swart, Sjakie voor nagenoeg iedereen, was de lieveling van het publiek die de kunst van het versnellen en passeren een beetje had afgekeken van balkunstenaars als Stanley Matthews en Garrincha.

Anekdotes uit rijke carrière blijven zich maar aandienen

In 2009 verscheen de geautoriseerde biografie Mister Ajax, de eeuwige jeugd van Sjaak Swart, geschreven door Raymond Bouwman. '80' is een coproductie van Ajax en boekenpartner Kick uitgevers en als opvolger een welkome aanvulling op Swarts levensverhaal. Omdat Sjaak nog zo veel meer te vertellen heeft en de anekdotes uit zijn rijke carrière zich maar blijven aandienen.

Het nieuwe Swart-boek is een lijvig werk met het forse formaat van 30x30 centimeter (de grootte van de oude elpeehoes). Daardoor komen de vele fraaie foto’s die voor dit boek zijn geselecteerd extra goed tot hun recht.

Kloeke boek is boeiende reis door lange loopbaan van kleurrijke voetballer

‘80' is vooral ook een beeldboek dat de fotogenieke Swart op de voet volgt, vanaf zijn entree in Ajax 1, in 1956, tot aan zijn legendarische afscheidswedstrijd, 17 jaar later. Dat maakt dit kloeke boek tot een boeiende reis door de lange loopbaan van een kleurrijke voetballer die vaker dan wie ook in het 1e elftal van Ajax speelde, 603 keer in een officiële wedstrijd.

'80' toont bovendien de rappe modernisering van het voetbal in de jaren ‘60 en het ontbolsteren van Ajax. Die intrigerende ontwikkelingen worden verbeeld door de knappe voetballer Swart die stamt uit het tijdperk van de stalen neuzen en de vierkante doelpalen en die als vleugelaanvaller van het nietige Ajax ineens in vliegende vaart naar de wereldtop snelt.

Boek & dvd documentaire
Sjaak Swart 80 is gemaakt door Kick uitgevers in samenwerking met de Ajax. Jaap Visser en Matty Verkamman zijn de auteurs en bij het boek is een dvd gevoegd van de 55 minuten durende documentaire Sjakie, een leven lang Ajacied, gemaakt door Ajax TV.

Luxe & standaard editie
Het boek is beschikbaar in een speciale luxe editie van € 80 waarbij onder meer een retroshirt van Ajax uit de jaren zestig is gevoegd. Sjaak Swart 80 is ook verkrijgbaar in een standaard editie. Deze kost € 39,95.

SJAAK SWART 80SJAAK SWART 80 luxe editie

Lees ook: Sjaak Swart: 'Johan en ik waren een twee-eenheid'

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl