Ten Hag: 'De Ligt kan spelen tegen Fortuna'

ten-hag-de-ligt-kan-spelen-tegen-fortuna
ten-hag-de-ligt-kan-spelen-tegen-fortuna

Socials

“Matthijs is fit”, vertelde Ten Hag. “We hebben nog 1 training, als hij die ook goed doorkomt, kan hij spelen. Verder staan we er goed voor. Vaclav Cerny doet vanavond weer mee met Jong Ajax. Dolberg is ook goed uit de bekerwedstrijd gekomen. Hij maakt stappen en komt steeds beter in vorm.”

🎙 - ETH -
'Matthijs is fit' 😁#foraja pic.twitter.com/gbJVnyop0F

— AFC Ajax (@AFCAjax) 28 september 2018

24 uur teleurgesteld en weer door
Natuurlijk, de midweekse winst in de beker tegen Te Werve, was prettig. Maar het was geen verrassing dat Ajax over de tweedeklasser heenwalste: 0-7. Fortuna-uit is de 1e serieuze test na de 3-0-nederlaag bij PSV. "Zondag was het gewoon niet goed. We begonnen tegen PSV met teveel zelfvertrouwen en reageerden niet goed toen we achter kwamen. We hadden weerbaarder moeten zijn."

'Hebben dit seizoen al vaak genoeg laten zien wat we wél kunnen'

Ten Hag denkt dat Ajax geleerd heeft van de nederlaag. "Na een nederlaag mag je 24 uur teleurgesteld zijn en dan moet je verder. Ik denk niet dat ons zelfvertrouwen een deuk heeft opgelopen. We hebben dit seizoen al vaak genoeg laten zien wat we wél kunnen."

Blijf achter keuze staan
Veel vragen waren er over de opstelling tegen PSV. Ten Hag liet weten geen spijt te hebben van zijn keuze voor het centrale verdedigingsduo Blind/De Jong. "Dat zou ik weer doen. Met het beschikbare materiaal was dit de beste opstelling. Ik vond dat we het tegen PSV vooral mentaal hebben laten liggen."

🎙 - Ten Hag over het debuut van Gravenberch:
'We hebben plannen met hem.'#foraja pic.twitter.com/FXijA3ISEN

— AFC Ajax (@AFCAjax) 28 september 2018

Lees ook: Ophof blikt vooruit op Fortuna: 'Keken altijd met schuin oog naar Cruijff'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl