Ten Hag: 'Een kans waar we voor moeten gaan'

ten-hag-een-kans-waar-we-voor-moeten-gaan
ten-hag-een-kans-waar-we-voor-moeten-gaan

Socials

Traditiegetrouw en indachtig de UEFA-richtlijnen schuift er bij Europese persmomenten naast de trainer ook altijd een speler aan. Ditmaal was dat Daley Blind. De linkspoot verwoordde het nog iets concreter dan zijn coach. “Je zei het net zelf al”, zo richtte Blind zich tot een Nederlandse journalist. “De volgende ronde ligt voor het grijpen. Zo makkelijk is het niet, maar het is wel een grote kans. Dat beseffen we ons maar al te goed. We zullen op ons best moeten zijn om 3 punten te willen pakken."

'Niet op de zaken vooruitlopen'
Ajax won 2 weken geleden met 1-0 van Benfica en vergrootte daarmee de voorsprong tot 4 punten. Van een gelopen koers wil Ten Hag helemaal niets weten. “Laten we vooral niet op de zaken vooruitlopen.”

De coach kreeg bijval van zijn verdediger. Blind: "We mogen Benfica zeker niet onderschatten en zullen uiterst geconcentreerd moeten zijn. Tegelijkertijd moeten we niet bang zijn en durven uitgaan van eigen kwaliteiten. Weten wat je kunt. Lef nemen en durven spelen daar een belangrijke rol in.”

Favoriete positie?
Blind werd vervolgens – niet voor het eerst dit seizoen – gevraagd naar zijn favoriete positie. “Deze vraag heb ik echt al 100 keer gekregen en nooit heb ik echt een concreet antwoord gegeven. Ik vind het fijn om op zoveel posities inzetbaar te zijn. Het maakt me op het moment niet zoveel uit waar ik speel.”

Lees ook: Liveblog: Ten Hag en Blind zien kansen tegen Benfica

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl