Ten Hag: 'Feyenoord met eigen spel naar achteren dwingen'

ten-hag-feyenoord-met-eigen-spel-naar-achteren-dwingen
ten-hag-feyenoord-met-eigen-spel-naar-achteren-dwingen

Socials

Het verschil op de ranglijst bedraagt 2 punten in Amsterdams voordeel. Ten Hag rekent dan op een lastige pot. "Ajax en Feyenoord zijn rivalen. Ik verwacht daarom een rivalenstrijd, met veel passie en strijd. Dat zijn vaak de moeilijkste wedstrijden.”

'We moeten oppassen dat het zelfvertrouwen niet té wordt, dat het de verkeerde kant opslaat'

Volgens Ten Hag zullen er 2 ploegen met de borst vooruit op het veld verschijnen. "Feyenoord heeft een prima selectie en doet het goed. Zij zullen vertrouwen hebben, maar wij hebben dat zeker ook. We moeten alleen oppassen dat het niet té wordt, dat het de verkeerde kant opslaat. Wij willen ons eigen spel spelen, van eigen kracht uitgaan en daarmee Feyenoord naar achteren dwingen.”

13 duels de nul
Ajax laat dit seizoen regelmatig prachtig aanvalsspel zien, maar kan ook buigen op een solide defensie. Er werd in alle competities al 13 keer de nul gehouden, iets waar Ten Hag logischerwijs content over is. “Ik wil benadrukken dat verdedigen niet alleen iets van de keeper en de verdedigers is. In het hele elftal zit dat bewustzijn. Iedereen voert heel gedisciplineerd zijn taken uit. Dat samenspel is gewoon hartstikke goed.”

Ten Hag deelde vervolgens ook de individuele complimenten aan Andre Onana uit, nadat de coach door een journalist gevraagd was naar de inbreng van de Kameroener daarin.  “Wat absoluut zeker is, is dat wij een goede sluitpost hebben. Een atletische keeper die zich op beslissende momenten in alle facetten van het keepersvak onderscheidt. Mocht er wat doorheen glippen, dan hebben we altijd nog Onana en dan zit die bal er nog lang niet in. Met die zekerheid kunnen de spelers het veld op."

Ten Hag over Neres: 'Dat is een luxeprobleem voor de trainer' ⭐️#ajafey #Klassieker pic.twitter.com/dIigmOS9uO

— AFC Ajax (@AFCAjax) 26 oktober 2018

Voor Ten Hag is het zijn 2e Klassieker. Eind januari maakte hij tegen Feyenoord zijn debuut als coach van Ajax. Ook toen betrof het een thuiswedstrijd. Ten Hag ziet dat er sindsdien ‘het een en ander is veranderd’, vooral ten goede. "Het spel bijvoorbeeld, maar er zijn sinds de zomer ook andere spelers. Momenteel zitten we in Europa en toen niet. Er is nu heel veel positiviteit rondom Ajax.”

Een compliment voor Ten Hag, die wel waakt voor teveel euforie. “Je moet oppassen dat je niet te comfortabel wordt. Elke wedstrijd moet je het laten zien. Zeker als je tegen de rivaal speelt.”

Lees ook: PREVIEW | Klassieker nummer 185

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl