Ten Hag: 'Hakim sluit hopelijk snel weer aan'

ten-hag-hakim-sluit-hopelijk-snel-weer-aan
ten-hag-hakim-sluit-hopelijk-snel-weer-aan

Socials

Ziyech liep de knieblessure op tijdens de interlandbreak: “Maar dat kan ook gebeuren tijdens een wedstrijd van Ajax. Het is gelukkig niet heel ernstig, we denken dat hij redelijk snel weer kan aansluiten. De prognose was 2 weken: het kan iets korter zijn, maar ook iets langer. Natuurlijk gaan we Hakim missen, hij is ons creatieve brein. Maar we hebben meer creatieve spelers in de selectie. We moeten het kunnen opvangen.”

Sterke interlandperiode
Ten Hag zag dat zijn spelers het goed deden met hun nationale teams . “Vooral wat betreft Oranje was het natuurlijk een geweldige interlandbreak. De Ajax-spelers waren daar prominent aanwezig. Maar ook veel van onze buitenlandse internationals hebben prima geacteerd. Van de kerngroep van Ajax zijn er 9 uitgegroeid tot basisspelers bij hun land. Dat is een prima ontwikkeling.”

🎙 EtH 🎙
'Iedereen heeft in de interlandperiode prima gespeeld!'#nacaja pic.twitter.com/FCf8nNm7Ai

— AFC Ajax (@AFCAjax) 23 november 2018

'Avondje NAC niet op gang laten komen'
Hekkensluiter NAC is zaterdagavond de tegenstander van Ajax. Vorig seizoen werd het 0-8, dus onderschatting ligt op de loer. "We moeten ons gewoon heel goed voorbereiden", zei Ten Hag. "We kijken naar de kracht, maar ook zeker naar de zwakte van iedere ploeg. NAC heeft een voetballende ploeg, met een goede structuur. Het is aan ons om het 'Avondje NAC' niet op gang te laten komen."

Blij met verlenging Schöne
Vlak voor de persconferentie werd bekend dat Lasse Schöne zijn contract bij Ajax met een jaar heeft verlengd. Hij is tot medio 2020 Ajacied. Dit tot tevredenheid van Ten Hag: "Zijn ontwikkeling is fantastisch, ook op deze leeftijd nog. Hij wordt steeds meer een speler in de 1e fase van de opbouw, maakt stappen op defensief gebied. En inmiddels is hij bij Denemarken ook basisspeler. Dat typeert hem."

🎙 EtH 🎙
'De ontwikkeling van Lasse is nog altijd fantastisch!'#nacaja #Lasse2020 pic.twitter.com/2zcYwF7eAr

— AFC Ajax (@AFCAjax) 23 november 2018

Lees ook: Start de kerstvakantie met het Ajax Winterfestival
Bekijk ook:
Lasse Schöne verlengt tot medio 2020

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl