Ten Hag hoopt Sinkgraven voor winterstop bij groep te hebben

ten-hag-hoopt-sinkgraven-voor-winterstop-bij-groep-te-hebben
ten-hag-hoopt-sinkgraven-voor-winterstop-bij-groep-te-hebben

Socials

Max Wöber moest woensdag de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles laten schieten in verband met een blessure. “Hij viel tijdens de laatste training af”, aldus Ten Hag. “Zijn voet kwam ingeklemd te zitten. Maar hij traint straks weer mee, dus dan moeten we kijken hoe het gaat.” De hoofdcoach, die aangaf dat Andre Onana, die vorige week net op tijd fit was voor de Klassieker en tegen Go Ahead rust kreeg, gewoon beschikbaar is.

Sinkgraven op weg terug
Iemand die we zaterdag zeker niet op het wedstrijdformulier zien staan is Daley Sinkgraven. Hij is nog altijd niet hersteld van zijn knieblessure. “Het is een gecompliceerde blessure, waar we heel zorgvuldig mee om moeten gaan. Hij heeft een paar keer een terugval gehad, maar op dit moment zie ik het positief in. Ik hoop dat hij voor de winter weer kan aansluiten bij de groepstraining.”

'Vaclav is snel, heeft veel diepte zonder bal, een sterke dribbel en een goed schot, dus we kunnen hem zeker goed gebruiken'

Positief was Ten Hag ook over Vaclav Cerny, die woensdag na lange tijd zijn rentree maakte in Ajax 1. “Ze zeggen dat je vaak net zo lang weer nodig hebt om op topniveau te komen als dat je er uit bent geweest. Dat verschilt per persoon en blessure natuurlijk, maar het geeft aan dat je er niet zomaar weer staat. Woensdag heeft Vaclav weer een belangrijke stap gezet. Dat is vreugdevol voor hem en het team. Hij is snel, heeft veel diepte zonder bal, een sterke dribbel en een goed schot, dus we kunnen hem zeker goed gebruiken.”

Luxeprobleem wordt groter
Met de terugkeer van sommige spelers, wordt de poule van spelers waaruit Ten Hag kan kiezen steeds weer wat groter. “We zullen alle spelers nodig hebben. De prijzen worden verdeeld in april en bijna geen een jongen speler is in staat om 60 duels te spelen in een seizoen. We kunnen roteren, sommige spelers tussendoor wat rust geven.”

🗣 - ETH -
'Danilo die speelt op dit moment bij Jong, en Kaj staat wissel. Maar dat kan over twee weken weer andersom zijn.'#ajawil pic.twitter.com/HsmRXVI4A2

— AFC Ajax (@AFCAjax) 2 november 2018

Natuurlijk ging het ook nog over de wedstrijd van zaterdag. Willem II komt op bezoek, wat wordt de tactiek? "De speelwijze blijft hetzelfde", zei Ten Hag. "Maar de tactiek is iedere wedstrijd weer iets anders. Alleen ik wil de tegenstander natuurlijk niet wijzer maken, dus ik kan er niets over zeggen."

Lees ook: Team van Toen: 'Nog altijd goed bevriend met jongens als Daley'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl