Ten Hag houdt vast aan clubfilosofie: 'Daar zijn we goed in'

ten-hag-houdt-vast-aan-clubfilosofie-daar-zijn-we-goed-in-
ten-hag-houdt-vast-aan-clubfilosofie-daar-zijn-we-goed-in-

Socials

“Het is belangrijk om elke wedstrijd vast te houden aan je eigen identiteit, want daar ben je goed in. Dat is nu weer de insteek”, vervolgt Ten Hag. “Maar hoe beter de tegenstander, hoe moeilijker dat wordt.” De coach is met zijn ploeg voorbereid op een opportunistische speelwijze van Dynamo. “We hebben dat vorige week in Amsterdam ook gezien, het maakt onderdeel uit van hun spel en daar zullen we ons tegen moeten wapenen."

Ajax miste een kleine week geleden David Neres. De Braziliaan is weer aangesloten bij de wedstrijdselectie, maar het is nog twijfelachtig of hij daadwerkelijk kan spelen. "Het ligt allemaal heel moeilijk, knap eng, om het te halen. Het proces is goed verlopen, maar zoals vorige week aangegeven heeft David elk uur nodig om fit aan de start te komen. Hij gaat straks trainen en dan gaan we kijken hoe het herstelt.”

“De belangen zijn groot, maar het moet wel een verantwoord risico zijn. Het kan niet zo zijn dat we David 6 weken gaan verliezen, ondat er een onverantwoord risico is genomen."

Op de persconferentie was ook Daley Blind aangeschoven. De linkspoot kreeg de vraag voorgeschoteld of mensen in Nederland zich niet te vroeg rijk rekenen. “We zijn altijd heel optimistisch in Nederland”, stelde Blind. “Natuurlijk is het goed om van eigen kracht uit te gaan, maar het is nog zeker niet gespeeld. Dit wordt een heel lastige wedstrijd. We zullen op ons best moeten zijn om de Champions League te halen.”

Lees ook: Liveblog: Ajacieden op het trainingsveld voor generale repetitie

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl