Ten Hag: 'Iedereen heeft belang bij sterke Eredivisie'

ten-hag-iedereen-heeft-belang-bij-sterke-eredivisie
ten-hag-iedereen-heeft-belang-bij-sterke-eredivisie

Socials

Ten Hag deed zijn verhaal op de persconferentie, 2 dagen voor ADO – Ajax. Het wekelijkse persmoment werd afgetrapt met een vraag over het verzetten van Ajax – PEC Zwolle. “Het is een beslissing van de KNVB, maar ik ben er blij mee. Het is in het belang van het Nederlandse voetbal, we hebben de punten hard nodig. Daar gaan wij voor strijden.”

Zoals hij bijna elke week op de persconferentie doet, gaf Ten Hag een medische update over zijn selectie. “We hebben Hassane Bandé en Carel Eiting die al wat langer geblesseerd zijn. Bruno Varela en Lisandro Magallán zijn op het veld teruggekeerd.”

Alleen voor eerstgenoemde lijkt een plek in de wedstrijdselectie tot de mogelijkheden te behoren. “Ik denk dat Bruno wat verder is. Lisandro zal er zeker nog niet bij kunnen zijn. Het ziet er wel goed uit. Hij maakt progressie. Ik hoop dat hij volgende week wel die stappen kan zetten.”

Wie staat er zondag in de spits?
Ook de spitspositie kwam ter sprake. Een aantal journalisten wilde weten wie zondag in Den Haag als nummer 9 speelt. “Dat zien jullie zondag”, hield Ten Hag zich op de vlakte. Wel legde hij de Ajacieden desgevraagd onder de loep.

“Dusan kan op meerdere posities uit de voeten, is geen specifieke centrumspits. Hij is een goed aanspeelpunt, kan ook wat creëren, maar we hebben dit seizoen ook gezien dat hij veel scorend vermogen heeft. Kasper Dolberg is juist wel de specifieke centrumspits. Hij kan goed het geduld opbrengen om diep te blijven staan, kan ook meespelen, maar leeft vooral van goals. Dat zijn, denk ik, de verschillen.”

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl