Ten Hag: 'Ik heb genoten'

ten-hag-ik-heb-genoten
ten-hag-ik-heb-genoten

Socials

Ten Hag ging door: "Het resultaat gaf een enorme ontlading, maar ik heb ook genoten van de entourage in het stadion en van 2 ploegen die voor de winst gingen. Dat het spel zo op en neer ging, wil je eigenlijk niet, maar die omschakelmomenten waren er. Dat lag aan ons, maar het is ook een kwaliteit van Benfica. Het was precies zoals Zuid-Europese ploegen spelen en daarbij kregen ze de arbitrage mee. Mijn spelers raakten daar geïrriteerd over. Dat was niet goed.”

Zes minuten voor tijd haalde Ten Hag Van de Beek eruit ten faveure van David Neres: “Ik wist dat ik geduld moest bewaren bij de wissel. Donny was leeggespeeld. Met Neres kregen we meer energie. Maar we bleven gevaarlijk. Of dat mijn verdienste was? Nou, dat is op-de-borst-klopperig, want eigenlijk hadden Dolberg en Van de Beek het verschil al moeten maken."

"Op dit niveau moesten die kansen goals zijn. Maar ik moet David een enorm compliment maken. Hij moest onverstoorbaar zijn en het verschil maken. En dat deed hij. Het liet maar weer zien dat we een grote kleedkamer hebben en een grote kleedkamer nodig hebben.”

'Ik ben niet zo'n dromer'

En dan de stand in poule B, die Ajax samen met Bayern München aanvoert. Had de trainer vooraf verwacht dat Ajax op de helft van de groepsfase 7 punten zou hebben? "Nee ik ben niet zo’n dromer. Maar we leren snel en als we deze ontwikkeling doorzetten, dan maken we kans op overwintering in de Champions League.”

Lees ook: Ajax in extremis naar winst op Benfica

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl