Ten Hag: 'We willen heel diep gaan voor de winst'

-ten-hag-we-willen-heel-diep-gaan-voor-de-winst-
-ten-hag-we-willen-heel-diep-gaan-voor-de-winst-

Socials

De buitenwereld wist het zeker. Als Andre Onana bij de persconferentie wordt gehaald dan is hij fit. Dat wilden de aanwezige journalisten dan ook wel even zeker weten. De doelman gaf antwoord: “Ik denk het wel, maar ik moet het afwachten. Mijn 1e training van de week is deze middag. Als dat goed gaat, is het aan de coach en medische staf.”

‘Hoop iedereen aan boord te hebben’

De vraag werd gesteld - aan de trainer - hoe de blessures tot stand kwamen: “Het komt niet door vermoeidheid”, zegt Ten Hag. “Je komt altijd wel zulke dingen tegen. We hebben zaterdag op kunstgras gespeeld, of op een schaatsbaan zoals je wilt. Dat hoort niet op dit hoogste niveau. Voetbal op kunstgras is een ander spel. We zijn er goed van hersteld en hopen dat we iedereen aan boord hebben. Ja, ook Van de Beek, Kasper Dolberg en Hakim Ziyech. Daar hopen we op, het is nog geen zekerheid.”

'We willen ons testen tegen Bayern'
Hoewel Ajax en Bayern München beide al zeker zijn van de volgende ronde, staat er woensdagavond veel op het spel. Want groepswinst betekent na de winter een tegenstander die als 2e is geëindigd in de poule. “Je hebt weliswaar de kans om de allersterkste ploegen te ontlopen als je eerste wordt, maar het is geen zekerheid. We willen ons testen tegen Bayern, de top van de wereld. We willen ons goede seizoen een vervolg geven.”

Spelers sparen?
Maar aan de andere kant wil Ajax ook kampioen van de Eredivisie worden. Moet hij dan geen spelers ‘sparen’, wilde een journalist weten? “Dat zijn afwegingen die de laatste dagen door mijn hoofd spelen. Want natuurlijk willen we kampioen worden. Welke risico’s gaan we dan nemen? Maar we willen ook de fans, die het hele seizoen fantastisch zijn geweest, wat bieden. Het is een super affiche Ajax – Bayern. Dan wil je alles geven en heel diep gaan. Nog afgezien dat je in gunstige positie komt als je wint. Ook al is de uitganspositie anders dan de eerdere Europese wedstrijden, ik merk eigenlijk niet dat de beleving anders is dan de vorige 11 wedstrijden.”

'Moedig zijn'
Bayern is de laatste weken bezig aan een opmars. “Het elftal is duidelijk beter geworden dan toen wij in München speelden”, weet Ten Hag. “Nico Kovac heeft een goede carrière gehad en verdiende de transfer naar Bayern München. Je ziet dat trainer zijn een proces is om een elftal te ontwikkelen en dat merk je de laatste weken. We zullen top moeten zijn om ze te verslaan. Dat moeten we doen met ons eigen spel. We hebben natuurlijk te maken met een superelftal, waar we respect voor moeten hebben. Maar we moeten ook moedig zijn.”

Dat Arjen Robben ontbreekt, betreurt de Ajax-trainer: “Het is vanuit meerdere oogpunten echt zonde dat Robben er niet bij is. Hij is een echte blikvanger. Hij is op leeftijd gekomen, maar is ontzettend goed. Het is spijtig voor hemzelf, maar ook voor onze spelers. Zij missen nu de uitdaging om tegen hem te spelen.”

Lees ook: Liveblog Ajax - Bayern München: let's get ready

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl