Ten Hag: 'Wij gaan uit van eigen spel'

ten-hag-wij-gaan-uit-van-eigen-spel
ten-hag-wij-gaan-uit-van-eigen-spel

Socials

Ajax zat al in het vliegtuig toen een stroomstoring voor een 2-uur durende vertraging zorgde. “We hadden het ons anders voorgenomen ja, maar soms gaat het zo. We moeten er niet teveel energie aan verspillen, maar ons focussen op de wedstrijd”, reageerde Ten Hag.

Ook Dusan Tadic is realistisch na de verstoorde reis: “Zo’n vertraging is niet goed, maar we moeten het vergeten en ons richten op de training van vanavond en de wedstrijd van morgen. We hebben nog genoeg tijd voor een goede voorbereiding, maar ik hoop wel dat dit nooit meer gebeurt.”

‘Wij geloven dat we kans hebben’

Tadic kijkt uit naar het affiche van dinsdag: “Dit is een geweldige wedstrijd voor iedereen. Wij zijn erg blij dat we morgen zo’n wedstrijd kunnen spelen. We moeten kalm blijven en geloven in onze kwaliteiten. Ik vind Bayern kandidaat voor de Champions League-titel. Ik vind het vooraf moeilijk om te zeggen wat er mogelijk is tegen hun. Wij geloven dat we kans hebben en dat moeten we laten zien. Maar we moeten ook genieten van dit soort duels.”

Topfavoriet
Ook Ten Hag ziet in Bayern een uitstekend ploeg: “De topfavoriet in de groep. Dat zijn ze nog steeds, ondanks 2 mindere resultaten de laatste weken. Maar misschien is dat nog wel gevaarlijker, zijn ze daardoor nog gemotiveerder. Druk kan ze tot grote hoogtes leiden”, weet de oud-trainer van Jong Bayern München uit ervaring. “Maar, het kan ook de andere kant op werken. Omdat ze 2 keer niet hebben gewonnen zitten er dus zwakheden in de ploeg en dat kan voor ons een kans zijn.”

Het blijft een glazen bol waarin iedereen probeert te kijken tijdens de persconferentie. Een vraag is of Ten Hag blij zal zijn met een puntje. “Ja, het is een resultaat”, zegt de Ajax-trainer voorzichtig. “Maar we moeten voor de winst gaan. We zullen ons eigen spel spelen, ons niet aanpassen. Voor iedere wedstrijd maak je een plan: ‘waar liggen de bedreigingen en waar liggen de kansen? Morgen moeten we voor de kansen gaan.”

Is @Dolbergofficial fysiek in staat tot een hele wedstrijd?#UCL #bayaja pic.twitter.com/iJgRhrXJyF

— AFC Ajax (@AFCAjax) 1 oktober 2018

Frenkie de Jong vraagteken
Dat kan Ajax doen met Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech. Ten Hag: “Ja zij zijn fit. Frenkie de Jong is wel iswaar mee, laat goede progressie zien, maar of hij de wedstrijd haalt, weten we nu nog niet.”

Lees ook: Liveblog: Tadic en Ten Hag bij persconferentie

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl