Wooter: 'Ik kan straks hun hand niet meer vasthouden'

wooter-ik-kan-straks-hun-hand-niet-meer-vasthouden
wooter-ik-kan-straks-hun-hand-niet-meer-vasthouden

Socials

Ha Nordin, 9 punten uit 4 wedstrijden. Tevreden over de seizoenstart?
"We zijn pas begonnen, ik moet de groep nog een beetje leren kennen. Ik heb 23 spelers en het is de bedoeling dat iedereen zich ontwikkelt en stappen maakt. Dat is bij Ajax het belangrijkst. Ik zie al wel dat het de goede kant op gaat. Afgelopen zaterdag tegen Vitesse hebben we een aantal mooie aanvallen opgezet over verschillende linies."

'Als ze een beetje gas geven halen ze zo’n hoog niveau'

Hoe is je beeld van de huidige spelersgroep waarover je beschikt?
"In ieder geval positief. Bij sommige spelers weet je vooraf al dat ze goed zijn. Dat kan iedereen zien. Ze zijn een jaar jonger dan hun teamgenoten, maar ze voetballen alsof ze ouder zijn. Als ze een beetje gas geven, halen ze zo’n hoog niveau: dat vind ik bijzonder om te zien."

Komend weekend spelen jullie tegen nummer 3 AZ. Wat weet je van dat team?
"We hebben natuurlijk de Supercup tegen ze gespeeld (gewonnen na penalty's, red), dat was een heel aparte wedstrijd. Wij hadden last van hun manier van spelen. Daardoor was het geen topwedstrijd van onze kant. We weten ongeveer hoe AZ speelt, maar ze kunnen ook variëren. Tegen Vitesse waren we heel sterk aan de bal, ik hoop dat dat zaterdag weer het geval is."

Tijdens de wedstrijd tegen Vitesse ontstond er een kleine discussie tussen 2 spelers over het nemen van de penalty. Jij deed bewust niets toen er vragend naar de bank werd gekeken?
"Ik vond dat zo mooi om te zien. Het werd goed opgelost en de penalty ging er gewoon in. Dit was een mooi voorbeeld van Amsterdamse bluf en bravoure. Zo werkt het ook in de kleedkamer en zo gaat het straks ook in het betaalde voetbal. Dan ben ik er niet meer om je hand vast te houden."

'Je ziet nu Ryan Gravenberch die op z’n 16e debuteert'

Doelen dit seizoen?
"We willen net als vorig jaar heel veel talent afleveren bij de bovenbouw. Zoals bekend doe ik samen met Cedric van der Gun de O15 & O16. Halverwege het seizoen neem ik de O16 over en gaat Cedric de O15 doen. Het doel is natuurlijk om die jongens zo snel mogelijk klaar te stomen. Je ziet nu Ryan Gravenberch, die op z’n 16e debuteert. Dan heb je dus nog heel weinig tijd."

Ajax O15 - AZ O15 wordt zaterdag gespeeld op de Toekomst en begint om 12:00 uur.

Lees ook: Ryan Gravenberch: jongste doelpuntenmaker Ajax ooit

Tekst: Ajax.nl
Beelden: Ajax.nl & Pro Shots

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl