10 dingen die je moet weten over het Ajax Winterfestival

10-dingen-die-je-moet-weten-over-het-ajax-winterfestival
10-dingen-die-je-moet-weten-over-het-ajax-winterfestival

Socials

1. Tijden
De deuren van de Johan Cruijff ArenA zijn zondag vanaf 11:30 uur open voor de bezoekers van het Ajax Winterfestival. Om 12:00 uur starten de 1e documentaires. Het festivalprogramma duurt tot 18:00 uur.

2. Zalen
Bezoekers kunnen in 3 zalen genieten van uiteenlopende Ajax-documentaires. In de 4e zaal worden verschillende afleveringen van de Officiële Ajax Podcast opgenomen. Ook deze zaal is open voor bezoekers. Hier kun je de opnames dus live bijwonen.

3. Première
Ajax TV reisde in oktober naar China voor de opnames van de docu 'Ajax in China, ''t is geen Amsterdam'. Deze documentaire toont wat Ajax (vooral op voetbalgebied) doet in het grootste land van Azië. De documentaire gaat in première (17:20 uur) op het Ajax Winterfestival. De docu is 's avonds voor het eerst te zien op FOX Sports.

4. Prominente (oud-)Ajacieden
Bij de meeste Ajax-documentaires zijn verschillende (oud-)Ajacieden aanwezig. De documentaires worden ingeleid met een interview. Deze Ajacieden tref je zondag in de ArenA: Ronald de Boer, Sonny Silooy, de Deense meesterscout John Steen Olsen (hoofdrolspeler in de doc De man die Zlatan zag), voormalig assistent-trainer Gerard van der Lem, Mister Ajax Sjaak Swart, Dick Schoenaker en Bennie Muller. Daarnaast schuift ook voormalig Ajax-fotograaf Louis van de Vuurst aan.

De ras-Amsterdammer ging onlangs, na 33 jaar Ajax-fotografie, met pensioen. Van de Vuurst komt onder meer uitgebreid aan het woord tijdens de opnames van diverse Ajax Podcasts. Daarbij signeert de voormalig Ajax-fotograaf tijdens het festival het recent verschenen fotoboek LOUIS, 33 jaar Ajax-fotograaf.

Het rijk geïllustreerde boek LOUIS, 33 jaar Ajax-fotograaf is tijdens het Ajax Winterfestival met korting te koop in de (mobiele) Ajax Fanshop. Op vertoon van je AWF-polsbandje krijg je 10% korting op LOUIS. De korting geldt ook voor alle aankopen boven 5 euro, uitgezonderd artikel in de sale.

Documentaire - Ajax in China - ����

Zondag 29 december
�� @FOXSportsnl - 21:00u
❄️ #AjaxWinterfestival - 11:30u

— AFC Ajax (@AFCAjax) 24 december 2019

5. Andere documentaires & Presentatie
Naast de première van 'Ajax in China' zijn er uiteraard nog veel meer Ajax-titels te zien. Hoogtepunten zijn onder meer BOBBY (over het leven van Ajax-icoon Bob Haarms) en de klassiekers De man die Zlatan zagDe Patatgeneratie, Onana, The Boss en 1995, We are the champions. Een ander highlight is de FOX Sports-documentaire De Beer van De Meer, over de legendarische oud-Ajacied Piet Schrijvers. Ook de doelman zelf is zondag in de ArenA aanwezig.

De presentatie van het festival is in vertrouwde handen van Rob van Rossum (vaste Ajax-speaker in de ArenA) en Marleen van Oortmarssen, hét gezicht van Ajax TV. Daarbij neemt ook Het Parool-hoofdredacteur Ronald Ockhuysen een deel van de presentatie voor zijn rekening. De Ajax Podcasts worden zoals altijd gehost door Diederik van Zessen en Anne de Jong.

6. Activiteiten
Naast de talloze documentaires is een van de nieuwe onderdelen op het Winterfestival het eSports-plein. Daarbij is er voor alle festivalgangers de self-guided tour door de Johan Cruijff ArenA. Deze rondleiding brengt je op unieke plekken in het stadion. Daarbij bezoek je ook de Ajax Gallery of Fame.

Het complete programma ziet er als volgt uit:

7. Speel de Quiz & win unieke Ajax-prijzen!
Voorafgaand aan de documentaires over Andre Onana en De Patatgeneratie wordt een quiz gespeeld. Daarbij zijn unieke Ajax-prijzen te winnen. Zo kun je rondom de documentaire Onana, The Boss meedoen aan de Andre Onana-quiz. Hierbij maak je kans op een gesigneerd shirt én de gedragen handschoenen van Onana! Doe vooral ook mee als je een gesigneerd exemplaar wilt winnen van het fotoboek LOUIS, 33 jaar Ajax-fotograaf. Met een ticket voor het Ajax Winterfestival maak je dus ook kans op fraaie prijzen.

8. Bereikbaarheid
Er zijn verschillende manieren om de Johan Cruijff ArenA te bereiken. Wanneer je met de trein komt, kun je uitstappen op station Bijlmer ArenA en is het ongeveer 5 minuten lopen naar de ArenA. Kom je met de auto? Klik dan hier voor de dichtstbijzijnde parkeerplaats.

9. Tickets
Print je ticket om zeker te zijn dat jouw ticket gescand kan worden. Soms zijn er telefoons die bijvoorbeeld een barst hebben waardoor het ticket niet kan worden gescand. Nog geen tickets? Er zijn nog kaarten beschikbaar, dus bestel deze snel. Ben je lid van de Supportersvereniging Ajax? Dan krijg je 5 euro korting op je kaartje. Je betaalt dan 20 in plaats van 25 euro.

10. Een cadeau voor elke bezoeker
Na de première van 'Ajax in China, ''t is geen Amsterdam' - de laatste documentaire in het programma - ontvangt elke bezoeker van het Winterfestival een leuk Ajax-cadeau.

Tickets Ajax Winterfestival

Lees ook: Docu 'Ajax in China' in première op het Ajax Winterfestival 2019

Tekst en beelden: Ajax.nl

Socials