Ajax vernoemt Doelpunt van de Maand-trofee naar Lasse Schöne

ajax-vernoemt-doelpunt-van-de-maand-trofee-naar-lasse-schone
ajax-vernoemt-doelpunt-van-de-maand-trofee-naar-lasse-schone

Socials

Het vernoemen van de prijs is een eerbetoon aan Schöne, die tussen 2012 en 2019 tot 287 officiële wedstrijden voor Ajax kwam. De Deense alleskunner werd in die tijd een zeer gewaardeerde Ajacied, die ook nog eens vaak én mooi wist te scoren. Daardoor werd Schöne zeer regelmatig maker van het Doelpunt van de Maand.

Aan het einde van elk voetbalseizoen wordt ook nog het Doelpunt van het Jaar gekozen. In 2014, 2017 en 2019 viel Schöne ook in die eindverkiezing in de prijzen. Zijn winnende goals tegen Feyenoord (vrije trap in de 1e minuut, 2017) en Real Madrid (vrije trap dichtbij de zijlijn, 2019) staan veel Ajax-fans nog zeer scherp op het netvlies. Schöne stapte vorige maand na 7 jaar trouwe dienst over naar Genoa.

Trotse Schöne
“Ik ben zeer vereerd dat de winnaar van het Doelpunt van de Maand voortaan de Lasse Schöne Trophy ontvangt”, reageert de middenvelder. “Een heel mooie waardering. Ik hoop dat er nog veel mooie goals en winnaars gaan komen.” Voor de doelpuntenverkiezing komen alle (scorende) Ajacieden in aanmerking, van de allerjongste jeugd tot aan de Ajax Vrouwen en de A-selectiespelers.

Later vandaag wordt de 1e winnaar van de Goal of the Month en daarmee de Lasse Schöne Trophy bekend.

Bekijk ook: Schöne wint Doelpunt van het Jaar: 'Krijgt mooi plekje'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots

Socials