Ajax Vrouwen in slotfase onderuit tegen ADO Den Haag

ajax-vrouwen-in-slotfase-onderuit-tegen-ado-den-haag
ajax-vrouwen-in-slotfase-onderuit-tegen-ado-den-haag

Socials

Trainer Danny Schenkel had ten opzichte van het duel van vorige week met FC Twente 2 wijzigingen doorgevoerd. Soraya Verhoeve en Eshly Bakker maakten hun opwachting in de basis.

Kopkansen Eshly Bakker
De eerste helft ging redelijk gelijk op, terwijl de regen met grote hoeveelheiden op het Haagse kunstgras neerdaalde. De thuisploeg liet defensief weinig steken vallen, maar af en toe voetbalde Ajax zich door de ADO-defensie. Eshly Bakker kreeg de grootste kans, op aangeven van zomeraanwinst Victoria Pelova. Haar kopbal miste echter kracht en stuiterde over de achterlijn. Halverwege was de stand 0-0.

86. Hoe dan?! ��
Kom op #AjaxVrouwen! ��#adoaja pic.twitter.com/5AtaBi72l2

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) September 27, 2019

Na de hervatting kreeg Bakker opnieuw een grote kopkans, maar wederom stuiterde de bal naast het doel van ADO-keepster Barbara Lorsheyd. Schenkel voerde in minuut 58 zijn eerste wissel door (Lisa Doorn voor Desiree van Lunteren) en 7 minuten later haalde hij Liza van der Most naar de kant. Aanvaller Lucie Vonkova, deze zomer overgekomen van Bayern München, werd gebracht met de opdracht een treffer te forceren.

Late tegentreffer
Dat lukte niet. Aan de andere kant was het in de slotfase wél raak. Chasity Grant tikte uit een corner de 1-0 binnen. Ondanks vier minuten blessuretijd, kwamen de bezoekers die klap niet meer te boven. Weer een teleurstellend resultaat in Den Haag, na de 2-2 van vorig seizoen.

ADO Den Haag - Ajax Vrouwen 1-0 (0-0): 88. Grant 1-0.

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop, Van der Most (65. Vonkova), Verhoeve, Munsterman, Van Lunteren (58. Doorn), Salmi, Jansen, Van den Bighelaar, E. Bakker, Pelova, De Sanders.

Lees ook: Speciaal familieprogramma rond Ajax Vrouwen – PSV

Tekst & beeld: Ajax.nl

Socials