Ajax Vrouwen na sterke tweede helft voorbij VV Alkmaar

ajax-vrouwen-na-sterke-tweede-helft-voorbij-vv-alkmaar
ajax-vrouwen-na-sterke-tweede-helft-voorbij-vv-alkmaar

Socials

Coach Danny Schenkel zei het van te voren: 'We moeten onze kansen afmaken.' Maar ook tegen VV Alkmaar hadden de Ajacieden in het begin veel moeite om tot scoren te komen. Er waren opgelegde kansen voor Lucie Vonkova (schot naast) en Victoria Pelova (1-op-1), maar ook deze 100% kansen werden niet verzilverd in de eerste helft.

Sterke tweede helft
Van den Bighelaar maakte in de tweede helft al snel een einde aan de doelpuntendroogte in Amsterdam. De Ajacied mocht aanleggen voor een penalty, nadat Jonna van de Velde onderuit werd gehaald door de keepster, en faalde niet: 1-0. Kort daarna zag Van den Bighelaar een rebound voor haar voeten belanden en via een lobje maakte ze er 2-0 van.

Rebound, lobje, 2-0! ��#ajaalk pic.twitter.com/Jv3NLM1Hp1

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) November 15, 2019

Vlak voor tijd liet Lewerissa het publiek nog even genieten. Eerst met een mooie assist op Pelova als voorgerecht, vervolgens met een prachtig doelpunt als hoofdgerecht. De behendige dribbelaar liep 2 vrouwen voorbij en schoot subtiel binnen: 4-0. De avond was compleet en de 3 punten bleven in Amsterdam...

Ajax Vrouwen - VV Alkmaar 4-0 (0-0). 49. Van den Bighelaar 1-0, 53. Van den Bighelaar 2-0, 84. Pelova 3-0, 86. Lewerissa 4-0.

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop; Van der Most (56. Dijkstra), Van de Velde, Doorn, Munsterman, Van Lunteren, L. Bakker, Van den Bighelaar (82. Van de Westeringh), Vonkova (67. E. Bakker), Lewerissa, Pelova.

Lees ook: Algemene Vergadering van Aandeelhouders
Bekijk ook:
#VdSar2023 | There’s more to come from Amsterdam...

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials