Ajax Vrouwen spelen teleurstellend gelijk tegen Heerenveen

ajax-vrouwen-spelen-teleurstellend-gelijk-tegen-heerenveen
ajax-vrouwen-spelen-teleurstellend-gelijk-tegen-heerenveen

Socials

In de eerste helft van de wedstrijd was het een vooral gelijk opgaande strijd. Beide teams moesten het voornamelijk hebben van schoten van afstand, want uitgespeelde kansen waren er nauwelijks. De grootste kans van de eerste 45 minuten kwam op naam van Iina Salmi. De Finse middenvelder wilde een voorzet van Eshly Bakker binnenglijden, maar haar inzet ging net naast het doel van keepster Charetha Okken.

De tweede helft was nog geen minuut onderweg of Heerenveen kreeg al de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Een goede voorzet vanaf de linkerkant werd door Suzanne Admiraal voor open doel in het zijnet gegleden. In de tegenstoot verscheen na goed combinatiespel Soraya Verhoeve oog-in-oog met keepster Okken, maar de linksback van Ajax schoot de bal recht op de Friese sluitpost.

Halverwege de tweede helft voerde Schenkel 2 wissels door. Liza van der Most en Victoria Pelova kwamen in het veld voor Marthe Munsterman en Eshly Bakker. Vanaf dat moment werd Ajax nog 1 keer gevaarlijk met een afstandsschot van Marjolijn van den Bighelaar na een goede combinatie met Ellen Jansen. Maar opnieuw was Okken een sta–in-de-weg voor de Amsterdammers vanmiddag.

De laatste kans van de middag was voor de Friezen. Tiny Hoekstra kwam met nog 10 seconden op de klok vanaf links naar binnen en haalde verwoestend uit, maar Lize Kop bracht katachtig redding en zorgde ervoor dat de Ajax Vrouwen een punt overhielden tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.

Zo is het maar net, @lizekop! 😘#ajahee pic.twitter.com/0CkLBVm1Dl

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) September 8, 2019

Lees ook: Interland-alert: al het nieuws van onze internationals

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials