Debutanten Promes en Marin: nu op naar meer!

debutanten-promes-en-marin-nu-op-naar-meer
debutanten-promes-en-marin-nu-op-naar-meer

Socials

“Het voelt goed om weer 45 minuten in de benen te hebben”, blikte Promes terug. “Dit was weer een stap in de voorbereiding. Het is lekker om eindelijk met de jongens een wedstrijd te spelen.”

De Oranje-international speelde tegen Basaksehir vooral aan de linkerkant. Dusan Tadic nam de rechterkant voor zijn rekening. Promes: “We hebben de vrijheid om te rouleren. Het is zaak om zo snel mogelijk op niveau te komen en als team een klik te vinden. Ik denk dat we een aantal mooie combinaties hebben gezien, maar er zijn ook nog genoeg verbeterpunten. Het draait in deze fase ook gewoon nog om fit worden. We hebben een maand vakantie gehad, nu moeten we stap voor stap weer sterker worden.”

'De 27e begint het écht. Ik heb er heel veel zin in'

Promes kijkt uit naar het serieuze werk, te beginnen met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. “We spelen hier nog een mooie wedstrijd tegen Watford, daarna oefenen we in Nederland tegen Panathinaikos en dan moeten we klaar zijn voor de kraker. De 27e begint het écht. Ik heb er heel veel zin in.”

Razvan Marin genoot van zijn Ajax-debuut. “Voor een 1e wedstrijd mag ik tevreden zijn. Ik ben blij, heb er van genoten om op het veld te staan. Op naar heel veel meer duels!”

'Volgens mij zijn de supporters een beetje crazy. En dan op een goede manier'

De Roemeense middenvelder, overgekomen van Standard Luik, kreeg meteen veel verantwoordelijkheid in het veld. “De coach heeft me op de lijst gezet voor vrije trappen en corners”, aldus Marin, die verwacht zich snel aan te kunnen passen aan het Ajax-systeem. Hij doorliep in zijn geboorteland de Gheorghe Hagi Football Academy en speelde voor FC Viitorul Constanța. "Mister Hagi heeft zich laten inspireren door Ajax en FC Barcelona, dus ik ken de filosofie en weet hoe Ajax wil spelen. Dat moet goedkomen."

Marin kijkt uit naar het moment dat hij voor het Amsterdamse publiek zijn kunsten mag vertonen. "Ja, de fans zijn volgens mij een beetje crazy. En dan op een goede manier, bedoel ik." Maar eerst nog door met de voorbereiding. "Hard blijven werken en er dan een good job doen voor Ajax."

Socials