Douglas bezorgt Ajax O19 belangrijk punt in Londen

douglas-bezorgt-ajax-o19-belangrijk-punt-in-londen
douglas-bezorgt-ajax-o19-belangrijk-punt-in-londen

Socials

Heitinga had basisplaatsen ingeruimd voor onder anderen Brian Brobbey en Kian Fitz-Jim. Brobbey stond wekenlang aan de kant met een blessure en maakte in Londen zijn rentree. Fitz-Jim maakte zijn basisdebuut voor Ajax O19.

Vrije trap
Brobbey kreeg in de 1e helft de grootste kans namens Ajax. De 17-jarige spits schoot echter over. De stand was toen al 1-0, door een doelpunt van George McEachran in de 33ste minuut. De linkspoot krulde een vrije trap stijlvol over de Ajax-muur; goalie Issam El Maach was kansloos. Verder namen Jaymillio Pinas (rollertje) en Donny Warmerdam (schot in korte hoek) het vijandelijke doel onder vuur. Ook Chelsea kreeg enkele kansjes, al had El Maach vrij weinig te doen in de eerste helft.

Brobbey maakte z'n rentree na een blessure

Na de hervatting was de 1e grote kans voor de thuisploeg, maar Valentino Livramento profiteerde niet van een snelle tegenaanval en schoot voorlangs. 5 minuten later kwam Ajax langszij. Na goed werk van Brobbey stoomde Terrence Douglas met de bal aan zijn voet richting het doel van de Londenaren. De linksback schoot kiezelhard raak in de verre hoek: 1-1.

De prachtige 1-1 van Terrence Douglas! ⚡️#UYL #cheaja pic.twitter.com/TVxrSDlw2V

— AFC Ajax (@AFCAjax) November 5, 2019

Het doelpunt leek de Amsterdammers vleugels te geven, maar Chelsea beet al snel weer van zich af. Armando Broja miste van dichtbij een open schietkans en Faustino Anjorin zag zijn schot gekraakt worden door Warmerdam.

Martha en Dirksen debuteren
In de slotfase bracht Heitinga nog 2 debutanten: Julius Dirksen en Ar'Jany Martha. Gescoord werd er niet meer op het Cobham Training Centre, al kreeg rechtsback Filip Frei in blessuretijd nog een prima schietkans, die naast het doel verdween.

Chelsea O19 - Ajax O19 1-1 (1-0). 33. McEachran 1-0, 51. Douglas 1-1.

Opstelling Ajax: Issam El Maach; Filip Frei, Liam van Gelderen, Nordin Musampa, Terrence Douglas; Enric Llansana, Donny Warmerdam, Kian Fitz-Jim (80. Julius Dirksen); Jaymillio Pinas (80. Ar'Jany Martha), Brian Brobbey (60. Max de Waal), Joshua Pynadath (69. Tunahan Tasci).

Lees ook: Filip Frei: geboren dribbelaar uit Zürich
Bekijk ook: U19's Dream #3 - 'Enjoy and show yourself'

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials