Eiting: 'In het veld denk ik als een trainer'

eiting-in-het-veld-denk-ik-als-een-trainer
eiting-in-het-veld-denk-ik-als-een-trainer

Socials

In deze tijden van voetballoze weken brengen we oude, fraaie producties van Ajax Media opnieuw onder de radar. Ditmaal aandacht voor de Ajax Podcast met Carel Eiting. Het gesprek werd begin 2019 opgenomen vlak na een thuisduels tegen sc Heervenveen (4-4). Sit back, and relax.

Het 'Ajax-leven' van Eiting begon toen hij een 8-jarig jongetje was. Daarvoor speelde hij bij de Amsterdamse amateurclub AFC. "Ik kreeg een brief van Ajax en was helemaal in een andere wereld. Op die leeftijd had ik al vertrouwen in mijn ouders: zij wisten wel wat het beste voor mij is. Toen hebben we gesprekken gehad en zeiden ze dat ze Ajax ook een goede keuze vonden. Daarna ben ik er vol voor gegaan."

'In het veld denk ik wel als een trainer.'

De nog jonge Carel kwam in andere wereld terecht. "Je bent kind, maar wordt wel heel snel volwassen. Toen ik 8 was ging ik al 10 dagen naar Portugal met Ajax zonder mijn ouders. De meeste kinderen doen dat pas op 17-jarige leeftijd."

Professor
Terwijl hij de Ajax-jeugd doorliep rondde hij ook met succes zijn VWO af. Mede vanwege zijn intelligentie kreeg hij de bijnaam 'de Professor'. "Maar dat kwam ook omdat Kaj Sierhuis een foto met dat onderschrift van mij plaatste op Instagram tijdens een trainingskamp."

Dit bericht bekijken op Instagram

Trainingskamp met de professor 🇵🇹

Een bericht gedeeld door Kaj Sierhuis (@kajsierhuis_) op 11 Jan 2018 om 12:38 (PST)


Het was dan ook niet zo gek dat Klaas Jan Huntelaar in een eerdere podcast opperde om Eiting uit te nodigen voor de online radioshow en hem in de rol te zetten van Ajax-trainer. Een rol die blijkbaar op het lijf staat geschreven van de middenvelder. Of hij dat zelf ook vindt, is nog maar de vraag.

Zijn rol in het veld
"Wat ik na mijn carrière wil gaan doen, weet ik nog niet. Trainer worden is een optie. In het veld denk ik al als een trainer. Dan ben ik bezig met hoe de tegenstander staat en waar voor ons de ruimtes liggen. Ik zoek dan eerder wie van het team vrijstaat, in plaats van dat ik meer met mijn eigen rol bezig ben."

"Dat is aan de ene kant een heel sterk punt van mezelf, omdat ik anderen kan helpen. En ik begrijp in het veld hoe we meer kansen hebben om te winnen, omdat ik de zwakheden zie van de tegenstander. Maar aan de andere kant moet ik ook wat meer aan mezelf denken."

Het gesprek tussen Eiting en de mannen van de Ajax Podcast gaat naast z'n specifieke kwaliteiten in het team ook over en z'n Ajax-jeugd en nog heel veel andere dingen : ↓

  • De wedstrijd die net was gespeeld: Ajax - sc Heerenveen (4-4)
  • Blessureleed van de Ajax-middenvelder
  • Johan Cruijff
  • Z'n studie spaans

Nieuwsgierig geworden? Luister de Ajax Podcast.


Abonneren!
Nooit een aflevering missen van de Ajax Podcast? Abonneer je dan via:

  • iTunes
  • Spotify

Of luister ze allemaal terug op de podcast-pagina.

Beluister ook: Ajax Podcast #57: John Heitinga en Dave Vos: stil op de Toekomst
Check ook: Carel Eiting en Kelly Zeeman in gesprek over hun blessure, herstel en comeback

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl