eWorldCup: Ajacieden bij beste 8 en 16 van de wereld

eworldcup-ajacieden-bij-beste-8-en-16-van-de-wereld
eworldcup-ajacieden-bij-beste-8-en-16-van-de-wereld

Socials

Goede start Ajacieden
Na een succesvol seizoen begonnen beide eSporters vol vertrouwen aan het eindtoernooi. De start was direct uitstekend. Op de 1e speeldag waren de beide Ajacieden 4 van de 5 wedstrijden ongeslagen (2 winst, 2 gelijk). Hagebeuk versloeg onder andere de Duitser Megabit met 5-3, terwijl Tore met dezelfde uitslag topspeler Nicolas99FC klopte.

Spannende slotfase
Ondanks de goede resultaten van Hagebeuk begon hij als nummer 5 aan de laatste 2 groepswedstrijden. Een plek in de top-4 was vereist om door te gaan, dus moest de Amersfoorter aan de bak.

Het 1e duel, tegen Ebinho, liep uit op een remise (3-3), waardoor het aankwam op de laatste wedstrijd, tegen de Colombiaan Janoz. In een zenuwslopend duel wist Hagebeuk een 3-1-achterstand in de slotfase om te buigen naar een 4-3-overwinning. Een plek in de knock-outfase was een feit!

Tore begon het 2e deel van de groepsfase als nummer 2 en had aan 1 overwinning voldoende om door te gaan. De Braziliaan leek hard op weg naar een goed resultaat, maar gaf een 3-1-voorsprong tegen Dr. Erhano uit handen: 3-4. Ook in de laatste wedstrijd kwam de jonge Ajacied niet in zijn spel. Ustan was met 3-6 te sterk en ging ten koste van Tore naar de laatste 16.

Desondanks was het een geweldig toernooi, stelt Tore. ''Ik heb er erg hard voor gewerkt, speelde goed en heb een paar goede tegenstanders verslagen. Maar ik heb geen idee wat er op de 2e dag mis ging. Ik had erg veel vertrouwen, maar verloor de controle in de wedstrijd. Maar de ervaring was erg goed voor me. Iets waar ik volgend jaar profijt van ga hebben. Het was erg vet en smaakt naar meer!''

Knock-outfase Dani Hagebeuk
Na de groepsfase stond Hagebeuk tegenover Fransman Rafsou. In een lastig tweeluik wist de 21-jarige Nederlander niet te overtuigen in de O2 Arena en moest hij genoegen nemen met een plek bij de beste 8 XBOX-spelers van de wereld.

Het is het 3e jaar op rij dat de Amerfoorter het FIFA-seizoen afsluit met een verliespartij in de 1/8e finale. Wat ook betekent dat hij al 3 jaar tot de 8 beste XBOX-spelers behoort. Iets om toch erg trots op te zijn, erkent hij.

''Natuurlijk is het consistent en goed dat ik al 3 jaar de top-8 heb bereikt. Maar er had dit jaar meer ingezeten. Ik had veel vertrouwen om ver te komen en gaf mezelf wel een kans om wereldkampioen te worden.''

'Het voelt altijd speciaal als ik me kwalificeer'

Hagebeuk hoopt volgend jaar weer mee te doen met het meest prestigieuze FIFA-toernooi. ''Het is een superleuk toernooi. Heel vet en goed georganiseerd. Het blijft ook zo, ondanks dat het al de 3e keer is. Het voelt altijd speciaal als ik me kwalificeer. Hopelijk doe ik volgend jaar weer mee.''

Mo Auba wint eWC
In de finale stond titelverdediger Msdossary (XBOX) tegenover de Duitser Mo Auba (PS4). Voor de ogen van duizenden fans wist underdog Mo Auba de Mosaad over 2 wedstrijden met 3-2 te verslaan en mocht hij zich wereldkampioen FIFA 19 noemen.

Lees ook: Eindelijk: de FIFA eWorldCup Grand Final 2019!

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials