Inhaalduel met Twente gaat verloren voor Ajax Vrouwen

inhaalduel-met-twente-gaat-verloren-voor-ajax-vrouwen
inhaalduel-met-twente-gaat-verloren-voor-ajax-vrouwen

Socials

Wedstrijden tussen de vrouwenteams van Twente en Ajax zijn sinds jaar en dag fraaie duels. Mooie sportieve rivaliteit die tot spannende ontmoetingen leidt. Het was dinsdagavond in het inhaalduel - de wedstrijd werd op de oorspronkelijk datum uitgesteld vanwege de storm - niet anders.

In Enschede ontspon zich een leuke wedstrijd tussen 2 teams die er vol voor gingen. Scherp in de duels, aardige kansen en prima voetbal. In de eerste helft drong Ajax aan en loerde Twente op de kansen. Na mogelijkheden voor onder anderen Victoria Pelova en Lucie Vonkova, viel de treffer aan de andere kant. Een paar minuten voor rust passeerde Anna-Lena Stolze Lize Kop in de verre hoek, 1-0 voor de thuisploeg.

45. Rust in Enschede. Ajax zoekt de kleedkamer op met een achterstand. #tweaja pic.twitter.com/6z7FAklfSD

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) February 25, 2020

In de tweede helft kreeg Ajax dé kans op de gelijkmaker toen keepster Daphne van Dompselaar de bal 2 keer oppakte. Desiree van Lunteren schoot uit de vrije trap over.

Van den Bighelaar met de 2-1!
Na een uur spelen verdubbelde Twente de voorsprong na balverlies van Van Lunteren op het middenveld. Stolze haalde gelijk uit en zag de bal over Kop het doel in verdwijnen: 2-0. Een paar minuten later bracht Marjolijn van den Bighelaar de spanning echter terug. Invaller Eshly Bakker trok de bal voor van rechts en Van den Bighelaar tikte hem binnen: 2-1. Dat beloofde een spannende slotfase!

Ondanks het verse bloed dat coach Danny Schenkel inbracht met Ellen Jansen en Iina Salmi lukte het Ajax Vrouwen niet om de gelijkmaker te produceren! Zonde. Aanstaande vrijdag wacht de vrouwen wederom een uitduel. Dan in Den Haag in het laddertoernooi om de Eredivisie Cup.

Ajax Vrouwen: Kop, Dijkstra, Doorn (84. Salmi), Pelova, Verhoeve, Munsterman (79. Jansen), Van Lunteren, L.Bakker, Van den Bighelaar, Vonkova (51. E.Bakker), Lewerissa

Bekijk ook: Dedicated: Jonna van de Velde

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Gerrit Snippert

Socials