Jan Vertonghen 'in de kracht van zijn leven'

jan-vertonghen-in-de-kracht-van-zijn-leven
jan-vertonghen-in-de-kracht-van-zijn-leven

Socials

Jan Vertonghen speelde liefst 9 jaar in het Ajax-shirt. In 2003 was hij overgekomen van zusterclub GBA en na 2 seizoen in de jeugd te hebben gespeeld tekende hij in 2005 een driejarig contract. Pas in 2012 verliet de geliefde Belg 'zijn' Amsterdam voor een Engelse avontuur bij Tottenham Hotspur, de club die hij nog altijd dient.

'Dit beeld roept fijn gevoel op'

In die 9 jaar Ajax verscheen de verdediger uiteraard veelvuldig voor de lens van Louis van de Vuurst. Eerst als jeugdspeler, toen als speler van Jong Ajax en vervolgens in grote Europese duels met Ajax 1. "Foto's van mezelf vind ik pas echt leuk als ze lang geleden zijn gemaakt", zegt Vertonghen in het boek. "De hier gekozen foto is uit mijn laatste maanden bij Ajax. Je kan meteen zien dat het een Europees duel was. Het is een mooi beeld, dat direct een fijn gevoel bij me oproept. Ik ben hier bijna 25 jaar en voel me oppersterk. Ik ben in de kracht van mijn carrière en geniet meer dan ooit van het voetbal."

'We hadden het té zwaar'
Het beeld komt uit de wedstrijd tussen Ajax en Manchester United op 16 februari 2012. Ajax verloor jammerlijk met 0-2, maar die uitslag was enigszins geflatteerd. Vertonghen zei achteraf voor de camera dat Ajax wel aardig had gespeeld: "Maar af en toe te slordig, dan loop je achter feiten aan. We hadden het te zwaar en dan hoop je dat we de bal kunnen vasthouden en dat gebeurde niet. Manchester is een fantastisch team en op Old Trafford zullen ze nog veel beter zijn. Het wordt bikkelen maar ook genieten.”

Grappig en verrassend genoeg won Ajax in Engeland. De 1-2-overwinning was niet genoeg voor de volgende ronde maar voor het vertrouwen en de ervaring was het prachtig.

Huisfotograaf Van de Vuurst nam in het najaar na 33 jaar afscheid van Ajax met een prachtig boek. Vol met schitterende Ajax-momenten. Ben jij in deze tijden van veel thuiszitten op zoek naar een leuk boek? Dan is dit misschien wel dé oplossing. Er zijn nog steeds exemplaren verkrijgbaar. Bestel 'm nu via deze link of via de button.

Bestel hier het boek Louis

Lees ook: 'Dat Cruijff óók ging voetballen, maakte het nog bijzonderder'

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl