Jany van der Veen-toernooi rijk aan internationaal talent

jany-van-der-veen-toernooi-rijk-aan-internationaal-talent
jany-van-der-veen-toernooi-rijk-aan-internationaal-talent

Socials

Ook de 24e editie kent weer deelnemende clubs uit binnen- én buitenland. Coördinator Onder en Middenbouw Michel Kreek schrijft in het programmaboekje trots te zijn op het evenement: "Tijdens dit toernooi kunnen de O11-spelers van Ajax hun talent tentoonstellen aan het grote publiek en zich meten met leeftijdsgenootjes uit andere landen. Een spannende en bovenal leerzame ervaring. Want winnen is leuk, maar het maakt mij het meest trots als ik zie dat deze jonge talenten zich ontwikkelen tot complete spelers die hopelijk op een dag in Ajax 1 mogen schitteren."

Wie was Jany van der Veen? Adriaan Willem Hendrik (Jany) van der Veen werd geboren op 2 augustus 1917. In 1939 maakte hij zijn debuut voor Ajax. Na zijn actieve carrière werd hij coach bij diverse jeugdelftallen van Ajax. In deze functie was hij de ontdekker van een aantal grote Ajacieden waaronder Johan Cruijff, Barry Hulshoff, Wim Suurbier en Arie van Eijden. Later werd hij scout voor Ajax. In deze functie ontdekte hij ook nog John Bosman, Aron Winter, Rob en Richard Witschge en Edgar Davids. Toen Ajax in 1996 van de Meer naar de Toekomst verhuisde kreeg het pupillentoernooi zijn naam.

Ajax neemt het in poule A op tegen FC Utrecht, Club Brugge en KAA Gent. Poule B herbergt de talenten van PSV, Anderlecht, Duisburg en KRC Genk.

De wedstrijden beginnen zondag 8 maart om 11:00 uur. De finale staat om 16:00 uur op het programma.

Bekijk ook: Youth League Ajax O19 live op YouTube

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl