Jong Ajax pakt mooie overwinning bij NAC Breda

jong-ajax-pakt-mooie-overwinning-bij-nac-breda

Goede eerste helft
Jong Ajax leek geenszins onder de indruk van het altijd sfeervolle Rat Verlegh Stadion. Met veel mooie combinaties op de helft van NAC werd de thuisclub ver teruggedrongen. Omdat de juiste eindpass vaak ontbrak kwam het niet tot grote kansen, maar de één-tweetjes mochten er zeker zijn.

Toch was het NAC dat na een mooie aanval op 1-0 kwam. Sydney van Hooijdonk kon de bal half kaatsen richting de opstomende Mounir el Allouchi die de bal hard achter Kjell Scherpen schoot. Jong Ajax leek even van slag, zag Luka Ilic naast schieten, maar kreeg na 10 minuten zoeken weer de overhand.

Eerst was het Quinten Timber nog die naast schoot met een afstandsschot, maar daarna werden er enkele aanvallen van hoog niveau op de mat gelegd. Vooral op de linkerflank was het smullen toen de uitstekend spelende Juan Castillo Lang inspeelde, die de bal via Lassina Traoré bij Ryan Gravenberch kreeg. Zijn inzet werd een corner, maar de toon was gezet. Even later weer een mooie combinatie toen de sterke Traoré de bal doorgaf aan Lang, die maar nét voorlangs schoot.

Op slag van rust kwam Jong Ajax dan toch zeer verdiend op 1-1. Traoré kopte de bal door, Lang omspeelde de keeper en bijna vanaf de achterlijn schoot hij op fabuleuze wijze binnen.

Ook grote kansen na rust
Ook na rust bleef Jong Ajax de betere ploeg en creëerde het kansen. De grootste was wel voor Traoré, die alleen op keeper Nick Olij af mocht maar zijn inzet tot corner zag worden verwerkt. Even later schoot Gravenberch nog naast en kon Nicolas Kühn na een mooie actie nog scoren, maar ook zijn inzet ging via een Bredaas been naast.

NAC moest het vooral van hard werken hebben en kwam een kwartier voor tijd nog bijna op voorsprong. Scherpen redde echter uitstekend op de inzet van Othmane Boussaid. Van der Gaag bracht Brobbey in voor Kühn, en beide ploegen voelden in de slotfase dat er nog meer in het vat zat dan een gelijkspel.

In de 85e minuut viel de Amsterdamse goal dan toch. Een hoge voorzet van Castillo werd uitstekend binnengekopt door de vrijstaande Brobbey en daarmee dompelde hij het NAC-publiek in rouw. NAC kreeg nog één kans, raakte daarmee de paal, maar de overwinning voor Jong Ajax was meer dan verdiend.

NAC – Jong Ajax 1-2 (1-1): 20. El Allouchi 1-0, 45+1. Lang 1-1, 85. Brobbey 1-2

Opstelling Jong Ajax: Scherpen, Van Gelderen, J. Timber, Pierie, Castillo, Q. Timber  (81. Taylor), Gravenberch, Ekkelenkamp, Kühn (75. Brobbey), Traoré, Lang (60. Jensen)

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Proshots