Marin: 'Hij is als een grote broer voor me'

marin-hij-is-als-een-grote-broer-voor-me
marin-hij-is-als-een-grote-broer-voor-me

Socials

Dit artikel is geschreven op basis van Real Talk, een rubriek op onze Instagram Stories waarbij uiteenlopende fanvragen door Ajacieden worden beantwoord. Real Talk is Powered by Curaçao Tourist Board.

Favoriete positie
“Ik denk dat ik het beste tot mijn recht kom op de ‘nummer 8-positie.’ Bij Ajax speel ik vaak kort voor de verdediging, maar ik denk dat ik beter ben als dynamische middenvelder.”

Verschil tussen Nederlands en Belgisch voetbal
“Voor mijn gevoel kunnen in België veel meer ploegen om de titel meedoen. In Nederland gaat het toch vaak tussen Ajax en 1 of misschien 2 andere teams.”

Terug op het veld
“Het is mooi dat we weer een beetje kunnen trainen. Ik voelde me de laatste tijd niet super goed, want net zoals de rest mis ik het voetbal enorm. Ik hoop dat de wedstrijden snel terugkeren. Nu is het leuk om de jongens weer te zien en een (soort van) samen te trainen. Ook vind ik het fijn om de bal weer te voelen. ”

'Ik wil heel graag basisspeler worden bij Ajax'

Favoriete teamgenoot
“Dat moet Dusan Tadic zijn. Hij is op de 1e plaats enorm professioneel. Hij doet altijd wat extra en doet oefeningen voor én na de training. Ik leer veel dingen van hem. Zowel op als buiten het veld. Natuurlijk ga ik ook goed om met andere teamgenoten, maar met hem ga ik ook nog wel eens uiteten of iets dergelijks. Hij is als een grote broer voor me.”

“Verder kan ik enorm lachen om Quincy Promes en Klaas Jan Huntelaar. Klaas Jan zorgt altijd voor de positieve vibes!”

Toekomstplannen
“Ik wil heel graag basisspeler worden bij Ajax. Als ik het dan hier goed doe, zou ik graag de stap willen maken naar een Europese topclub.”

Grootste inspiratiebron
“Dat is absoluut mijn vader! Hij heeft vroeger ook gevoetbald en hij is mijn voorbeeld. Hij gaf mij altijd veel adviezen en dat doet hij nog steeds, dus daarom is hij mijn grootste inspiratiebron.”

'Het hele jaar ben ik ver weg van huis, dus dan is het fijn om weer even thuis te zijn.'

Amsterdam
“Wat ik het beste aan Amsterdam vind? Moeilijke vraag! Ik ben op veel verschillende plekken geweest in de stad. Maar wat de beste plek is, weet ik niet. Ik kan niet kiezen.”

Wat is het beste aan Roemenië?
“De mensen daar zijn altijd heel erg aardig. Daarnaast heeft het land heel veel mooie plekken. Het is ook mijn favoriete vakantiebestemming. Het hele jaar ben ik ver weg van huis, dus dan is het fijn om weer even thuis te zijn.”

Nieuwe kapsel
“Ik denk dat ik hierna weer terug ga naar mijn oude en natuurlijke haarkleur. Ik ga niet iets geks doen met mijn haar, dus ik zal het weer normaal doen.”

Beste serie
“Moeilijke vraag! Ik denk La Casa de Papel. Al moet ik zeggen dat ik The Last Dance ook heel erg goed vind. Daarin vertellen ze veel over de carrière van Michael Jordan, dus ik vind het erg leuk om te kijken.’’

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl