Mazraoui vraagteken voor uitwedstrijd bij VVV

mazraoui-vraagteken-voor-uitwedstrijd-bij-vvv
mazraoui-vraagteken-voor-uitwedstrijd-bij-vvv

Socials

Over het meespelen van Klaas Jan Huntelaar is Ten Hag optimistischer gestemd. De spits heeft rugklachten overgehouden aan de wedstrijd tegen PAOK van dinsdag, maar lijkt inzetbaar.

"Bij die laatste penaltysituatie viel er iemand bovenop hem. Klaas Jan kwam wat aangeslagen uit de wedstrijd en heeft de training van woensdag overgeslagen. Hij gaat zometeen meetrainen en dan is het afwachten. Maar zoals het er nu uitziet, schat ik het positief in.”

Alleen Eiting traint nog los van de groep
Voor het overige kampt Ten Hag met een nagenoeg fitte selectie. “We zijn verder goed uit de wedstrijd tegen PAOK gekomen. We hebben wat spelers die er langer uit zijn, maar wel teruggekeerd zijn op het veld en de groepstraining hebben hervat. Dat zijn Siem de Jong en Zakaria Laybad. Alleen Carel Eiting ontbreekt nog in de groepstraining.”

🎙Erik ten Hag over Edson Álvarez...#vvvaja pic.twitter.com/n6j3z3FMTe

— AFC Ajax (@AFCAjax) August 16, 2019

Ajax is prima aan het nieuwe seizoen begonnen met winst van de Johan Cruijff Schaal en het bereiken van de play-offs van de UEFA Champions League. Ten Hag denkt dan ook dat zijn ploeg op de goede weg is.

"Wij hebben het gevoel dat er weer iets moois kan ontstaan. De afgelopen weken heb ik weer veel goede dingen gezien, en dinsdag zeker ook. Het gaat erom dat we ons spel nu gaan finetunen, want tegelijkertijd realiseren we ons ook dat er nog veel te verbeteren valt.”

🎙 - ETH -

‘Ik kijk niet naar PSV of Feyenoord. Ik ben bezig met mijn eigen team.’#vvvaja pic.twitter.com/01QHtm5BYQ

— AFC Ajax (@AFCAjax) August 16, 2019

'Voetbalintelligentie heeft hij zeker'
Op het wekelijkse perspraatje ging het ook uitgebreid over individuele spelers. Zo kwamen onder meer Quincy Promes en Razvan Marin aan bod, 2 nieuwkomers die van Ten Hag de tijd krijgen om zich te gaan ontplooien.

Zo zei Ten Hag over Marin het volgende. “Bepaalde facetten vult hij heel goed in. Bijvoorbeeld het verdedigende. Zo stond hij dinsdag goed in de restverdediging. Andere dingen kunnen nog wel beter. Zo vind ik dat hij in de opbouw dominanter moet worden, vooral in het positie kiezen. Maar hij moet nog wennen en krijgt de tijd om zich aan te passen aan onze manier van voetballen. Maar de voetbalintelligentie die je op zijn positie nodig hebt, heeft hij zeker.”

Bekijk ook: History in Goals: VVV - Ajax

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials