Met ruime winst op Heerenveen richting Champions League

met-ruime-winst-op-heerenveen-richting-champions-league
met-ruime-winst-op-heerenveen-richting-champions-league

Socials

Na de interlandbreak mocht Ajax zich weer tonen aan het eigen publiek. Erik ten Hag had voor de krachtmeting met sc Heerenveen wel enkele wijzigingen doorgevoerd. Sergiño Dest en David Neres zaten niet bij de basiself en dat deze internationals afgelopen week door verschillende tijdzones zijn gegaan en met 9 uur tijdsverschil te maken hadden, was een belangrijke reden daarvoor. Voor hen namen Perr Schuurs en Klaas Jan Huntelaar weer plaats in de startopstelling.

♥️��#ajahee pic.twitter.com/F19ewzaCzh

— AFC Ajax (@AFCAjax) 14 september 2019

Ajax begon goed aan het duel. Kansen kwamen er en in de 14e minuut nam de thuisploeg een verdiende 1-0-voorsprong. Klaas Jan Huntelaar schoot de bal uit een vrije trap via de rug van Dusan Tadic langs Warner Hahn. Via Quincy Promes en Edson Álvarez had de marge kort daarna al vergroot kunnen zijn, maar dat gebeurde niet.

Heerenveen  effectief
Prompt stond Heerenveen in de 22e minuut naast Ajax. Daley Blind stapte verkeerd in, Mitchell van Bergen was er vandoor en bediende Jens Odgaard die vogelvrij de 1-1 binnentikte. Via Van Bergen had Heerenveen zelfs in de 30e minuut de voorsprong kunnen nemen toen Joël Veltman op rechts de bal verspeelde. Maar hij stuitte op Andre Onana. In de 32e minuut was het alsnog raak voor de Friese formatie en weer scoorde Odgaard. Maar nu werd scheidsrechter Lindhout door de VAR gewezen op een overtreding van Lucas Woudenberg op Veltman. De goal werd geannuleerd.

Getergd naar 2-1
Ajax raakte het even kwijt. Verdedigend vielen grote gaten en de communicatie onderling was verre van goed. Doordat de Friese aanval niet krachtig genoeg opereerde, hield Ajax stand en stond de ploeg van Ten Hag bij rust zelfs toch op 2-1. Een corner van Promes werd kiezelhard door een getergde Nico Tagliafico raak gekopt.

Ajax stelt orde op zaken
Zes minuten na rust kreeg Ajax de marge van 2 wel op het bord. Perr Schuurs werkte de 3-1 achter Hahn. Het was zijn allereerste Eredivisie-doelpunt. Kort daarna kwamen de Amsterdammers op 4-1. Ziyech vond met een diagonale pass Tagliafico die de bal schitterend met links, zonder te laten stuiten, wederom langs Hahn joeg.

Terugkeer Siem
Ajax was inmiddels weer heer en meester en Ten Hag kon al met een schuin oog naar dinsdag kijken, als Lille tegenover zijn elftal staat. Hij haalde Tadic, Álvarez en in de slotfase ook Promes naar de kant en liet Siem de Jong zijn rentree maken. Met een groot applaus keerde de man die Ajax in 2011 naar de 3e Ster leidde terug in het elftal. Aan de stand op het veld veranderde echter helemaal niets meer. Op naar de Champions League!

Dit bericht bekijken op Instagram

Give it up for today’s King! ���� �� Nico Tagliafico #KingOfTheMatch

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op 14 Sep 2019 om 12:00 (PDT)

Lees ook: Liveblog Ajax verslaat sc Heerenveen
Check: Opstelling en statistieken

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl & Pro Shots

Socials