Munsterman: 'Deze vibe vasthouden tegen Twente'

munsterman-deze-vibe-vasthouden-tegen-twente-
munsterman-deze-vibe-vasthouden-tegen-twente-

Socials

"Ik ben in 2018 binnen gekomen bij een hele mooie club. Het klinkt cliché maar het voelde gelijk als een warm bad. De mensen hier zijn fijn, je leert iedereen snel kennen. Alles straalt professionaliteit uit en ik ben trots dat ik daar een onderdeel van ben."

Amsterdams geluk
Munsterman is helemaal op haar plek in hartje Amsterdam: "Ik ben veel in de stad te vinden en heb een mooi stulpje in de Jordaan. Het was altijd al een wens om in de hoofdstad te wonen en dat in combinatie met spelen voor deze grote club maakt alles gewoon perfect. Ik ben gelukkig in Amsterdam. Met teamgenoot Soraya Verhoeve probeer ik bijvoorbeeld alle koffietentjes van de stad af te gaan, heel gezellig."

Munsterman gaf in haar 1e interview (mei 2018) met Ajax.nl aan dat er dat jaar een hecht vriendenteam gevormd werd. Ook dit seizoen is dat weer het geval volgens de middenvelder: "Natuurlijk, er heerst een iets andere dynamiek, maar het helpt dat er veel meiden zijn gebleven. De nieuwe gezichten passen ook goed in het plaatje. Neem bijvoorbeeld Victoria Pelova, zij is binnen en buiten het veld een toevoeging, dat uit zich ook in de kleedkamer."

Juiste vibe
Munsterman maakt de vergelijking met het Nederlands mannenelftal: "Dat zijn heus niet allemaal vrienden, maar de juiste vibe binnen het team draagt bij aan sportieve successen. Omdat je elkaar goed kent, gun je elkaar ook meer."

De keuze om in mei haar contract te verlengen was snel gemaakt. Dat had mede te maken met het feit dat de middenvelder zelfkritisch is: ''Ik was niet tevreden over mijn 1e seizoen. Ik heb niet kunnen bijdragen aan het team wat ik had gehoopt. Voor mij was het 100 procent duidelijk dat ik beter wilde."

Dit bericht bekijken op Instagram

after 8 weeks of pre season it’s finally ➡️ league time ��

Een bericht gedeeld door Marthe Munsterman (@xmarthem) op 25 Aug 2019 om 3:43 (PDT)

Nieuw seizoen, nieuwe kansen
Na 3 competitiewedstrijden heeft Munsterman al behoorlijk wat speelminuten op de teller staan. Daar is de Hengelose blij mee: ''Het voelt goed en geeft vertrouwen. Ik voel mij vrij en ik denk dat ik dan op mijn best ben. Ik kan en moet nog beter, maar ik ben blij hoe ik er nu voorsta. Mentaal heb ik deze zomer veel zaken op een rij gezet. Dat heeft mij sterker gemaakt. Ik weet nu heel goed hoe ik graag wil spelen. Trainer Danny Schenkel geeft mij ook die vrijheid en daar ben ik blij om."

'Ik voel mij vrij en ik denk dat ik dan op mijn best ben'

De Ajax Vrouwen staan na 3 wedstrijden op 7 punten. Ze versloegen VV Alkmaar met 2-1, speelden 0-0 gelijk tegen sc Heerenveen en wonnen overtuigend met 2-4 van PEC Zwolle. Over het algemeen is de goedlachse Munsterman tevreden: ''Bij vlagen hebben wij al laten zien hoe wij willen spelen. Deze vibe moeten wij vasthouden tegen Twente.''

Dit bericht bekijken op Instagram

Time to shine girls! ✨ #pecaja

Een bericht gedeeld door Ajax Vrouwen (@ajaxvrouwen) op 13 Sep 2019 om 10:44 (PDT)

Ook tegen FC Twente wil Munsterman van waarde zijn voor haar team, het liefst in de rol als verbindingspeler tussen de verdediging en aanval. Hoe bereidt ze zich voor op wedstrijden? "Ik ben erg van het visualiseren. Op trainingen focus ik bewust op bepaalde onderdelen, maar ook op de wedstrijddag probeer ik voor me te zien hoe de wedstrijd zou kunnen verlopen."

Speciale lading
Voor Munsterman zal de wedstrijd altijd een speciale lading hebben: "Ik ben opgegroeid bij FC Twente en heb er 10 jaar gespeeld. Maar er is veel veranderd sinds ik weg ben, er zijn veel meiden vertrokken. Ik ben zelf ook weer 3 jaar verder. Tijdens de wedstrijd ben ik daar ook niet mee bezig. Dan is de focus echt op het spel. Ik ben tevreden als ik goede ballen geef en verdedigend mijn steentje kan bijdragen, een assist of goal is geen maatstaf. Maar het liefst geef ik het team iets extra’s.''

Hoofdveld de Toekomst
De middenvelder is er helemaal klaar voor. "De dag voor de wedstrijd zorg ik al dat mijn koffer klaar staat. Normaal ben ik best chaotisch, maar op wedstrijddagen ben ik super strikt en perfectionistisch" lacht ze. Munsterman is blij dat de Ajax Vrouwen nu de wedstrijden op het hoofdveld van de Toekomst spelen: "Dat is wel speciaal, in de wedstrijd tegen sc Heerenveen was er duidelijk een andere sfeer voelbaar. Het geeft extra motivatie om op deze fijne grasmat te spelen. Laten we er een mooie wedstrijd van maken."

Het duel met FC Twente start om 19:30 op sportcomplex de Toekomst. De entree is gratis. Ben jij er ook bij?

BIG GAME.
LET’S GO! ⚪��⚪#ajatwe pic.twitter.com/OiL5tE0wCp

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) September 20, 2019

Lees ook: Ajax Talentendag meiden op 9 oktober

Tekst: Ajax.nl/Anna Vermeulen
Beeld: Ajax.nl/Anna Vermeulen

Socials