Pierie: 'Als je goed genoeg bent, krijg je minuten'

pierie-als-je-goed-genoeg-bent-krijg-je-minuten
pierie-als-je-goed-genoeg-bent-krijg-je-minuten

Socials

In deze tijden van voetballoze weken brengen we oude, fraaie producties van Ajax Media opnieuw onder de radar. Ditmaal aandacht voor de Ajax Podcast met Kik Pierie.

De jonge verdediger schoof in oktober 2019 aan bij de mannen van de Ajax Podcast om te vertellen over alle aanpassingen die hij heeft ondergaan in z'n dagelijks leven en als verdediger sinds hij in Amsterdam tekende. Zo leerde hij al vrij snel dat er bij Ajax anders gedacht wordt over de invulling van de backpositie dan bij z'n vorige club sc Heerenveen.

'Er is een plan gemaakt, maar dat is iets tussen Ajax en mij.'

"In een oefenwedstrijd aan het begin van het seizoen stond ik als linksback en moest ik best even wennen", legt hij in de podcast uit. "Bij Heerenveen deden de 'backs' mee in de lage opbouw. Bij Ajax staan ze veel hoger. Als je bij Ajax komt, moet je wennen aan het spel en het spelsysteem leren kennen. Als je dat goed doet, kom je vanzelf in de basis." Een vaste plek in Ajax 1 heeft Pierie nog niet, maar hij is geduldig. "Er is een plan gemaakt, alleen dat is iets tussen Ajax en mij."

Uit huis
Ondertussen begon hij zich vrij snel thuis te voelen bij de club en, niet onbelangrijk, Amsterdam. Voor het eerst uit huis, gelijk in de grootste stad van Nederland. Geen probleem voor Pierie. Alhoewel... "Ik had het gevoel dat ik eraan toe was. Maar nu ik zo thuis ben denk ik weleens: 'shit waar zijn mijn vader en mijn moeder?'. Mijn vriendin studeert in Groningen, dus ik woon samen met m'n beste maatje. Maar goed, 2 mannen in 1 keuken: die weten natuurlijk niet hoe het moet. Koken vind ik dus het lastigste, maar ik ben wel goed in Kip teriyaki."

In de Ajax Podcast gaat hij verder in op:

  • z'n ontwikkeling bij Ajax 1
  • de trip uit naar Valencia in de Champions League
  • z'n Friese achtergrond en sportieve familie
  • de wedstrijd die hij als speler van sc Heerenveen in de Johan Cruijff ArenA speelde (4-4)

Nieuwsgierig geworden? Luister de Ajax Podcast ↴

Heb jij je al geabonneerd?
Nooit een aflevering missen van de Ajax Podcast?

  • iTunes
  • Spotify

Of luister ze allemaal terug op de podcast-pagina.

Bekijk ook: Let's go back to training!
Beluister ook: Eiting: 'In het veld denk ik als een trainer'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials