PREVIEW I Van Mestalla naar Den Haag

preview-i-van-mestalla-naar-den-haag-
preview-i-van-mestalla-naar-den-haag-

Socials

ADO Den Haag – Ajax staat zondag voor de 46e keer op het programma in de Eredivisie. De balans:

ADO – Ajax
45 x gespeeld

24 x winst Ajax

10 x gelijkspel

11 x winst ADO

Het doelsaldo is ook ruim in het voordeel van de Amsterdammers: 82 voor en 49 tegen.

Achterstand omgebogen
Tijdens de laatste ontmoeting in Den Haag werd dit doelsaldo aardig opgevoerd. Dankzij treffers van Hakim Ziyech (2), Donny van de Beek, Dusan Tadic en Kasper Dolberg werd de openingstreffer van Abdenasser El Khayati ongedaan gemaakt. Het eindigde in 1-5.

Nederlaag tijdens 1e bezoek
Op 22 december 1957 stond ADO – Ajax voor het eerst op het wedstrijdschema in de Eredivisie. Tijdens de 17e speelronde versloeg de thuisploeg Ajax met 3-1 dankzij treffers van Timmer en Schuurman. Piet van der Kuil trof doel namens Ajax. Dit is tevens de grootste thuisoverwinning van ADO op Ajax samen met de 2-0 in 1966. Ook toen stond er na 90 minuten een marge van 2 op het bord door treffers van Aarts en Heijnen.

Hattrick Sjaak Swart
Ajax won in het verleden niet vaak met grote cijfers in Den Haag, al was de wedstrijd op 26 december 1968 daarop een uitzondering. Nadat het in minuut 75 nog 2-2 stond was het Ajax-icoon Sjaak Swart die de thuisploeg de das om deed. Swart scoorde in 15 minuten 3 keer.

Alderweireld for the rescue 💥
ADO-uit zijn niet altijd gemakkelijke wedstrijden, zo ook in 2010, toen de Amsterdammers pas in de absolute slotfase de winst opeisten. Nadat 1e keeper Robert Zwinkels (blessure) en 2e keeper Barry Ditewig (rode kaart) het veld al hadden verlaten haalde Toby Alderweireld verwoestend uit en was gelegenheidsdoelman Ricky van den Bergh kansloos.

Laatste nederlaag in 2011
De overwinning in 2010 is 1 van de vele winstpartijen uit de laatste jaren. Zo verloor Ajax  van de afgelopen 21 Eredivisie-duels in Den Haag slechts 1 keer. Dat was op 20 maart 2011 toen het 3-2 werd door een winnende treffer van Timothy Derijck.

Van de overige 20 duels won Ajax er 13 en eindigde het 7 keer gelijk.

Garantie voor Amsterdamse goals
Gedurende de laatste 15 bezoeken aan Den Haag wist Ajax altijd te scoren. De laatste keer dat Ajax hier niet in slaagde, was tijdens het 0-0-gelijkspel op 3 november 1991. Sindsdien waren de Amsterdammers in 15 competitieduels 32 keer doeltreffend.

Einde blok 2
Met het duel tegen ADO Den Haag wordt alweer het 2e blok van het huidige seizoen afgesloten. Een zeer succesvolle periode welteverstaan. Het team van Ten Hag speelde alleen gelijk op bezoek bij PSV (1-1) en pakte in de overige 4 thuisduels de volle buit. Zo werden Heerenveen (4-1), Lille (3-0), Fortuna Sittard (5-0) en FC Groningen (2-0) overtuigend verslagen.

Afgelopen week kwam daar de prachtige overwinning tijdens het 2e groepsduel van de Champions League op bezoek bij Valencia (0-3) bij.

Check ook: Ziyech: 'Heb mijn goal wel een paar keer teruggezien'
Bekijk ook
: History in goals ADO Den Haag - Ajax

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials