Reiziger pakt hoofdrol voor Ajax O19 in 'thriller' tegen Atletico Madrid

reiziger-pakt-hoofdrol-voor-ajax-o19-in-thriller-tegen-atletico-madrid
reiziger-pakt-hoofdrol-voor-ajax-o19-in-thriller-tegen-atletico-madrid

Socials

O19 op volle sterkte
Het elftal van John Heitinga trad aan met de sterkste 11. Zo keerden sterkhouders Naci รœnรผvar, Sontje Hansen, Kenneth Taylor en Liam van Gelderen terug in de basis.

Ajax en Atletico ontlopen elkaar amper
In de eerste helft hielden beide partijen elkaar goed in evenwicht. Ajax O19 had het balbezit, maar de bezoekers kregen in de omschakeling de beste kansen. Zo stichtte buitenspeler Ricardo Riquelme een aantal keer veel gevaar vanaf de flanken. Gelukkig voor de ploeg van John Heitinga stond goalie Calvin Raatsie alert te keepen. De doelman had na een kwartier spelen ook hulp nodig van teamgenoot Devyne Rensch. De verdediger moest handelend optreden op de doellijn na een gevaarlijke kopbal van Atletico Madrid.

Ook de Amsterdammers kregen een aantal mogelijkheden. Zo zag Kenneth Taylor een schot geblokt worden en schoot Quinten Timber de bal net over het doel heen.

Ploeg van Heitinga blijft dominant
Behoudens het wat slordige begin aan de tweede helft was Ajax na rust heer en meester. Wederom had het elftal van Heitinga veelvuldig de bal en dat leverde ook de nodige kansen op. Zo was Youri Regeer na een goede onderschepping van Timber dicht bij de 1-0, maar inzet was net te slap.

Kort daarna liet de thuisploeg voor lange tijd de bal makkelijk rond gaan op de helft van de tegenstander. De bezoekers werden naar achteren gedwongen en na een aantal snelle combinaties
kon รœnรผvar vrij uithalen. Zijn schot was alleen niet gevaarlijk genoeg om de Spaanse doelman te passeren.

Keeperswissel in de slotfase
In de laatste minuut van de blessuretijd besloot Heitinga om een keeperswissel toe te passen. De prima keepende Raatsie werd vervangen voor Daan Reiziger. Met een andere doelman achtte Heitinga de kans om de strafschoppenreeks naar zich toe te trekken groter.

Reiziger loodst Ajax naar de kwartfinale
De wissel leverde meteen resultaat op, want Reiziger pakte direct de 1e penalty van de Madrilenen. Lang kon de doelman alleen niet genieten van zijn moment, omdat Timber ook z'n strafschop miste. De 4e Spaanse strafschop bleek ook weer een prooi voor Reiziger, maar wederom miste zijn teamgenoot ook vanaf 11 meter.

Omdat Atletico de 5e penalty wel maakte, lag er druk op Hansen. De aanvaller faalde niet en dus stond er na 5 rondes een gelijke stand op het bord: 3-3. Beide ploegen namen de strafschoppen daarna feilloos, maar bij een 5-5 stand pakte Reiziger de 3e penalty van de middag. De goalie kon het zelf beslissen en deed dat.

De Amsterdammers zijn dus door naar de kwartfinale van de UEFA Youth League. Daarin treft het Rode Ster Belgrado of FC Midtjylland.

๐’๐ข๐ข๐ข๐ฎ๐ฎ๐ฎ๐ฎ โž Daan Reiziger saves the day! ๐Ÿ˜Ž๐Ÿงค#UYL #ajaatl pic.twitter.com/QddyUAH7c7

โ€” AFC Ajax (@AFCAjax) March 3, 2020
Tekst: Ajax.nl/Ruben Beukers
Beeld: Ajax.nl/Pro Shots

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl