Rentree Eiting & debuut Castillo bij nederlaag Jong Ajax

-rentree-eiting-debuut-castillo-bij-nederlaag-jong-ajax
-rentree-eiting-debuut-castillo-bij-nederlaag-jong-ajax

Socials

Uitstekende eerste helft
De Graafschap begon als koploper aan het duel en was er in verband met de titelaspiraties alles aan gelegen om de punten in eigen huis te houden. Toch was het Jong Ajax dat direct vanaf het eerste fluitsignaal de lakens uitdeelde. Met Juan Castillo op linksback en Eiting op zijn vertrouwde positie zocht Jong Ajax nadrukkelijk naar het openingsdoelpunt, en kreeg daarvoor een uitgelezen mogelijkheid toen de bal op de stip ging na een overtreding op Jurgen Ekkelenkamp.

Traoré schoot de bal hard binnen en Jong Ajax zat al snel op rozen. Helemaal toen Gravenberch na een mooie solo enkele De Graafschap-spelers omspeelde en de bal simpel achter Hidde Jurjus schoot. Niets aan de hand dus, want De Graafschap kwam niet in de duels en Jong Ajax tikte de bal rustig rond op zoek naar meer.

Ander spelbeeld na rust
Het eerste wapenfeit van De Graafschap kwam pas tegen de rust met een schot op de paal, maar na de pauze was alles anders. Eiting bleef in de kleedkamer achter en zal vooral zijn eerste speelminuten van 2019 koesteren, want er ging direct al veel mis. Eerst kreeg Quinten Timber direct rood na een harde overtreding, en twee minuten later schoot Jasper van Heertum van afstand de aansluitingstreffer binnen.

Jong Ajax kwam onder druk, kwam er amper meer uit en moest toezien hoe De Superboeren een kwartier later via Branco van den Boomen de gelijkmaker op het scorebord zetten. Jong Ajax kwam niet meer aan het eigen spel toe, zag De Graafschap aanvallen en barstte 10 minuten voor tijd toen Ralf Seuntjens uit een vrije trap binnen kopte. Al dan niet buitenspel van Seuntjens werd in ieder geval niet als zodanig beoordeeld door de scheidsrechter. Jong Ajax lag in de touwen, maar zal na het laatste fluitsignaal positieve aanknopingspunten zien door het goede spel uit de eerste helft.

De Graafschap – Jong Ajax 2-2 (0-2), 10. Traoré 0-1 (pen.), 23. Gravenberch 0-2, 48. Van Heertum 1-2, 64. Van den Boomen 2-2, 81. Seuntjens 3-2

Opstelling Jong Ajax: Scherpen, Ter Heide, J. Timber, Kemper, Castillo, Eiting (46. Méndez), Gravenberch, Jensen (71. Thethani) , Ekkelenkamp, Q. Timber, Traoré (64. Danilo)

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots

Socials