Sterk deelnemersveld op ABN AMRO Future Cup 2020

sterk-deelnemersveld-op-abn-amro-future-cup-2020
sterk-deelnemersveld-op-abn-amro-future-cup-2020

Socials

Net als Ajax O17 is ook Anderlecht een vaste deelnemer op de Future Cup. De Belgische club doet al voor de 9e keer mee en won het toernooi in 2011, 2013 en 2015. Ook Juventus, PSG, Barcelona en Sagan Tosu gaven al meerdere keren acte de présence op sportcomplex de Toekomst. Het Mexicaanse Pachuca is de enige nieuwkomer op de Future Cup.

Tickets Future Cup 2020

https://sport.eventim.nl/ols/ajax/nl/detoekomst/channel/shop/indexDe afgelopen 2 edities stonden Ajax en Juventus in de finale. In 2018 kwamen de Ajacieden als winnaar uit de strijd, maar vorig jaar nam de Oude Dame revanche. Juventus legde de basis voor de winst in de eerste helft (2-0). Ajax O17 maakte via Neraysho Kasanwirjo nog wel de aansluitingstreffer, maar kwam uiteindelijk niet verder.

Anouar Ait El Hadj, aanvallende middenvelder van Anderlecht, werd zowel topscorer (4 goals) als beste speler van het toernooi.

Kweekvijver voor talent
Ajax’ thuistoernooi is een kweekvijver voor de grootste talenten in de categorie tot 17 jaar. Bekende namen die hebben deelgenomen zijn Matthijs de Ligt, Andre Onana, Mauro Icardi, Marcus Rashford, Trent Alexander-Arnold en Youri Tielemans.

Het complete deelnemersveld voor de ABN AMRO Future Cup 2020: Ajax, Anderlecht, Juventus, Paris Saint-Germain, Barcelona, Benfica, Sagan Tosu en Pachuca.

Speeldata: zaterdag 11 april, zondag 12 april en maandag 13 april (finaledag)

Houd Ajax.nl in de gaten voor het speelschema en het laatste nieuws over de 11e editie van dit internationale jeugdtoernooi O17.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl