Ten Hag: 'Andre, Nous en Hakim bij selectie'

ten-hag-andre-nous-en-hakim-bij-selectie
ten-hag-andre-nous-en-hakim-bij-selectie

Socials

Deze week stroomden weer diverse internationals in bij Ajax, een aantal van hen eerder dan gepland. "Ze zijn gretig, hebben er zin in. Er komen heel snel grote wedstrijden aan en daar willen ze klaar voor zijn." Alleen David Neres ontbreekt nog, de aanvaller die met Brazilië de Copa América won, sluit zondag aan. "Als de training goed verloopt straks maken Andre, Hakim en Nous morgen deel uit van de wedstrijdselectie."

Of ze spelen, dat is natuurlijk maar de vraag. Ten Hag wilde nog niet veel kwijt over zijn opstelling. Wel wilde de trainer zeggen dat Ajax de wedstrijd uiterst serieus neemt. "Het is een prijs, en je moet er alles voor doen om een prijs te winnen. Het stadion is morgen uitverkocht. Dat zegt veel."

Aanvoerder
Dusan Tadic vergezelde Ten Hag bij de persconferentie. De Serviër draagt ongetwijfeld zaterdag de aanvoerdersband, maar er is nog geen definitieve opvolger aangewezen voor de vertrokken captain Matthijs de Ligt. Ten Hag: "De groep is nu nog niet compleet. Als er duidelijkheid is, ik eruit ben en het aan de spelers heb verteld, dan brengen we naar buiten wie de nieuwe aanvoerder is."

Tadic wacht het rustig af. "Het is ook niet heel belangrijk", aldus de Serviër. "We hebben meerdere leiders: Daley, Klaas, Lasse. Er kan echter maar 1 speler de band dragen."

'Ik heb iets in mijn kop zitten, maar na 7, 8 wedstrijden valt het meestal in elkaar'

Ten Hag nam uitgebreid de tijd om alle nieuwe aanwinsten door te nemen. Wat zijn vaste elftal wordt voor seizoen 2019-2020 is nu nog niet te zeggen. "Je moet weer op zoek naar de juiste balans. Ik heb wel iets in mijn kop zitten natuurlijk. Maar meestal valt het na 7, 8 wedstrijden in elkaar."

Maar hoe dan ook: Ten Hag stelt tegen PSV zijn - op dit moment - sterkste team op. De trainer verwacht een lastige wedstrijd. "PSV is een week verder, hebben al sneller aan een vast elftal kunnen werken. Het is een strijdbaar team, fanatiek. Ze kunnen heel direct spelen en hebben hoge weerbaarheid."

Socials