Ten Hag: 'Groen licht voor Daley Blind'

ten-hag-groen-licht-voor-daley-blind
ten-hag-groen-licht-voor-daley-blind

Socials

Erik ten Hag nam zoals elke week de huidige stand van zaken door. Goede berichten dus voor de centrale verdediger Daley Blind: "Hij is continu gemonitord en er zijn veel onderzoeken geweest. Die waren zo goed dat deze week het sein op groen is gezet. Vanaf nu mag hij alles weer doen en is hij terug in de groep. Hij zou snel weer kunnen spelen, maar wanneer is moeilijk te zeggen. We zullen ook met Daley bespreken hoe hij zich voelt."

Update Onana, Neres en Ziyech
Ook doelman Andre Onana, die zondag de uitwedstrijd in Groningen moest missen, is terug bij de groep. Teleurstellend nieuws volgde er helaas ook: "Het herstel van David Neres gaat niet zoals gepland. Ik had hem zo tegen 1 februari wel terug verwacht. Dat is niet het geval. Het herstel van Hakim Ziyech gaat wel volgens plan, maar ik kan nog niet zeggen wanneer hij terug is."

Dat zal nog niet zondag zijn als Ajax de topper tegen PSV speelt. De Eindhovense ploeg is de huidige nummer 5 van de ranglijst, terwijl Ten Hag zijn formatie ondanks de nederlaag van zondag tegen FC Groningen bovenaan ziet staan. Over de tegenvallende prestaties van PSV zei hij: "Ik houd me met eigen ploeg bezig, maar de omstandigheden waarin PSV zit, nemen we mee. We weten genoeg van ze en moeten een goede prestatie neerzetten."

'We weten wat we kunnen'

Met zijn eigen ploeg gaat het de laatste weken ook nog niet al te soepeltjes. "We hebben niet het idee dat de mindere wedstrijden in de koppies van de spelers zitten. We weten wat we kunnen. Nog niet zolang geleden speelden we goed tegen Club Brugge, 70 minuten tegen Sparta en ook de laatste fase tegen Groningen was uitstekend. Natuurlijk is het altijd vervelend als je mensen vanuit de as mist, want daardoor vallen alle automatismen weg. Dat moeten we dan oplossen met anders spelers. Het voordeel daarvan is dat ook zij wedstrijden spelen en dat ze dichter bij de basisspelers zitten. Het nadeel is dat het soms niet zo goed lukt."

Lassina Traoré
De aanwezige journalisten wilden weten of Ten Hag zondag in de spits voor Lassina Traoré gaat kiezen, maar zoals gebruikelijk deed de trainer geen al te specifieke uitspraken over de opstelling: "Ik ben er wel uit, maar zal het morgenavond aan de spelers vertellen. Er zijn genoeg argumenten om in de spits voor Lassina Traoré te kúnnen kiezen. Hij brengt fysiek, snelheid en voetballend vermogen mee. Achterin zitten Mazraoui en Dest erg dicht bij elkaar en kunnen zij als basisspelers brengen wat wij als kwaliteitsnorm hanteren. Maar ja, ik kan er maar één opstellen."

DeadlineDay
Uiteraard kreeg Ten Hag vragen over inkomende en eventueel uitgaande transfers. "Maar ik bereid me voor op PSV en Marc Overmars houdt zich bezig met eventuele transfers. Natuurlijk ken ik Antony (over wie de laatste dagen in de media flink wordt gespeculeerd, red.) en vind hem een goede speler. Maar op dit moment is het geen issue. Verder hebben we afgesproken dat we geen basisspelers in deze wintertransferwindow laten gaan."

No #DeadlineDay move for Dusan Tadic. #ajapsv pic.twitter.com/LtXk1j2C3u

— AFC Ajax (@AFCAjax) January 31, 2020

Ten Hag 50
Terug naar PSV. Ten Hag heeft nog een extra reden waarom hij zondag 3 punten wil bijschrijven. Hij wordt die dag namelijk 50 jaar. "Dat moet natuurlijk wel met een overwinning gepaard gaan. Bij een nederlaag op je verjaardag moet je dat namelijk wel even verwerken, maar daar gaan we niet vanuit."

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Bekijk ook: FOTO'S: Training in teken van PSV

Socials