Ten Hag rekent tegen FC Groningen op Ziyech

ten-hag-rekent-tegen-fc-groningen-op-ziyech
ten-hag-rekent-tegen-fc-groningen-op-ziyech

Socials

De trainer ging tijdens de persconferentie dieper in op de status van Ziyech. "Hij heeft gister getraind", zei Ten Hag. "Hij oogt goed en ik ga ervanuit dat hij er morgen bij kan zijn." Ook Noussair Mazraoui zal weer aansluiten bij de selectie. "Als-ie goed uit de training komt", hield Ten Hag een voorbehoud. "Noa Lang verwacht ik ook weer beschikbaar. Hij had een klein probleem met zijn knie. Labyad is ziek."

Ten Hag ging verder in op de scoringsdrift van zijn ploeg. "We scoren veel. Dat is altijd een prettige wetenschap. We hebben een goed aanvalsplan en de spelers zijn gretig en hongerig voor het doel van de tegenstander. We hebben kwaliteit. Individueel, maar ook in het samenspel. Onze spelers hebben creatieve ingevingen."

'Promes dwingt het af. Uiteindelijk worden aanvallers afgerekend op hun rendement'

Quincy Promes was de laatste wedstrijden op schot voor de Amsterdammers. Hij moest een tijdje geduld hebben, maar trof in de laatste 3 wedstrijden van Ajax liefst 5 keer doel. "Promes dwingt het af", aldus Ten Hag. "Ik denk ook dat het zo hoort, je voeten laten spreken. Uiteindelijk worden aanvallers afgerekend op hun rendement. Daar gaat het om."

Lees ook: Kuipers arbiter bij Ajax - FC Groningen

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials